Fight2Win.nl bezorgt super snel
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.
Fight2Win.nl bezorgt super snel
€ 4,95 verzendkosten
en vanaf € 75,- gratis.
Bokshandschoenen kopen: leer of kunstleer?

Bokshandschoenen kopen: leer of kunstleer?

We krijgen vaak de vraag van mensen die bokshandschoenen kopen: leer of kunstleer. Er bestaan grote verschillen tussen leren handschoenen en kunstleren bokshandschoenen. En voordat je een keuze maakt, moet je eerst voor je zelf bepalen hoe vaak je ze gaat gebruiken. En ook van belang is de leeftijd van de persoon die ze gaat dragen. En dan is er ook natuurlijk ook een budget nodig. Want we verkopen bokshandschoenen van echt leer voor € 50,- maar we hebben ze ook van € 250,-, de Cleto Reyes bokshandschoenen!

Kinderen

Kinderen die 1x in de week gaan boksen of kickboksen kunnen prima trainen met een kunstleren bokshandschoen. Ze hebben nog niet de kracht om hard te slaan en kunstleren bokshandschoenen zijn aantrekkelijk geprijsd. Zo verkopen we onder meer rode, blauwe, zwarte en roze kunstleren bokshandschoenen voor maar EUR 29,95.

Het is wel aan te raden om kinderen binnenhandschoenen te laten dragen. Deze nemen het zweet op uit de handen en hierdoor komt er minder zweet in de handschoenen. Zo zorg je ervoor dat de bokshandschoenen niet gaan stinken! De binnen handschoenen doe je vervolgens in de was zodat ze weer lekker fris zijn voor de volgende training. De bokshandschoenen niet in de tas laten zitten en goed laten luchten na de training is zowel bij kunstleren als leren bokshandschoenen cruciaal.

Kinderen die 2x of vaker per week gaan trainen, raden we aan om leren bokshandschoenen te kopen. De bokshandschoenen worden intensiever gebruikt en aangezien leer sterker is dan kunstleer, verdient een 100% leren handschoen dan de voorkeur. Natuurlijk is een leren handschoen wel duurder maar deze heeft ook een langere levensduur. Voor kinderen verkopen we echt leren bokshandschoenen in 6 oz en 8 oz voor EUR 39,95, dus slechts een tientje duurder dan kunstleren handschoenen!

Kunstleren bokshandschoenen

Volwassenen

Voor volwassenen geldt hetzelfde verhaal als bij kinderen en is vooral van belang hoe vaak de handschoenen per week worden gebruikt. Als je 1x per week gaat trainen en je bent een beginner, dan is een kunstleren bokshandschoen een prima keuze. Want wie weet vind je het toch niet zo leuk en dan zit je met een duurdere leren variant.

Als je echter 2x per week gaat trainen of vaker, dan is een leren bokshandschoen echt noodzakelijk. Leer is gewoon sterker dan kunstleer en dus ook beter bestand tegen intensievere trainingen. Wat hoe vaker je traint, des te beter je techniek en stootkracht wordt. Ook volwassenen raden we aan om bandages, gel wraps of binnenhandschoenen te dragen. Deze nemen het zweet op en vooral bandages zorgen voor een compacte vuist zodat je harder kunt stoten. Ook is het een stukje veiligheid want je fixeert alle botjes in de handen. Wij adviseren de XPRT Top Gloves Bokshandschoenen. Deze zijn gemaakt van echt leer, hebben een prima pasvorm en een stevige vulling. Zonder twijfel de bokshandschoen in ons assortiment met de beste prijs-kwaliteitverhouding!

Leren bokshandschoenen

Onderhoud van leren en kunstleren bokshandschoenen

Voor alle handschoenen geldt dat je ze na de training uit je sporttas haalt en goed laat luchten. Een goed plek is de deurmat of bij een raam waar het een beetje tocht. Hierdoor kan het zweet uit je handschoenen sneller verdampen en gaan ze minder snel stinken. Leren handschoenen moet je 2x per jaar invetten met een beetje vaseline. Voor de winter en na de winter is de beste periode. Hierdoor hou je het leer lekker soepel. Vaker mag natuurlijk ook.

Ook is het regelmatig wassen van je bandages of binnenhandschoenen aan te raden. Niet iedereen zweet evenveel maar na 2x gebruikt te hebben, zou ik ze toch even kort wassen op 30 graden. Nog steeds twijfels bij het bokshandschoenen kopen: leer of kunstleer?? Natuurlijk kan je in onze winkel in Capelle aan den IJssel de kunstleren en de leren bokshandschoenen komen passen en zelf het verschil voelen. We zijn 6 dagen in de week geopend en voor de deur kan je gratis parkeren!

Fight2Win
Fascinatio Boulevard 1164
2909VA Capelle aan den IJssel
010-2263868

Verzorging voor Bokshandschoenen

Reactie

 • Goedenavond, en die hayabusa T3 zijn ook kunstleer, zijn die wel goed ? Ik boks meestel 4 per week. Of zou je voor leer gaan ? Vriendelijke groet Richard van de Liefvoort

Reacties zijn gesloten.

Voor 16:00 uur besteld,
morgen in huis.
Gratis verzending vanaf € 75,-

Openingstijden

 • Maandag
  10:00-16:00
 • Dinsdag
  10:00-16:00
 • Woensdag
  10:00-16:00
 • Donderdag
  10:00-16:00
 • Vrijdag
  10:00-16:00
 • Zaterdag
  10:00-16:00

Contact

© 2022 Fight2Win.nl. Alle rechten voorbehouden.