Fight2Win.nl bezorgt super snel
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.
Fight2Win.nl bezorgt super snel
€ 4,95 verzendkosten
en vanaf € 75,- gratis.
Bokszaktraining

Bokszaktraining

Bokszaktraining is één van de meest effectieve manieren om vet te verbranden, spieren op te bouwen en natuurlijk je conditie te verbeteren. Er zijn door heel Nederland sportscholen te vinden waar je specifieke bokszaktraining kunt volgen. De training op de bokszak is geschikt voor iedereen die lekker wil sporten: jong en oud, man en vrouw.

Als je thuis aan de slag wilt met bokszaktraining dan is de eerste stap uiteraard een bokszak kopen. Bokszakken zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes. Kijk dus goed naar je situatie in huis welke lengte bokszak het meest geschikt is voor jou. Een bokszak ophangen kan aan het plafond of via een steun aan de wand. Houd er rekening mee dat bokszaken aardig zwaar zijn en dat je alles goed monteert. Zorg er daarbij ook voor dat de bokszak op de juiste hoogte hangt zodat je alle facetten van de bokszaktraining goed kunt uitvoeren (hoge- en lage stoten en hoge- en lage trappen) en eventueel sit ups waarbij je gebruik maakt van de bokszak.

goedkope bokshandschoenen

Voor de bokszaktraining heb uiteraard handschoenen nodig. Geschikt hiervoor zijn de standaard bokshandschoenen (zeker als je met wat zwaardere handschoenen wilt trainen) of MMA handschoenen worden gebruikt voor bokszaktraining. Ook gebruik je bandages (ook wel windsels of zwachtels genoemd) onder je bokshandschoenen.

Qua maatvoering van de gekozen bokshandschoenen is er een simpele richtlijn. De maat wordt bepaald door het gewicht van de bokshandschoenen. Dit wordt uitgedrukt in ounces (oz); een ounce is 28,35 gram. Voor kinderen zijn er 6 of 8 oz bokshandschoenen. 10 oz voor junioren en 12 oz voor lichte heren of dames. Volwassen mannen dragen 14 of 16 oz. Overigens worden wedstrijden op professioneel niveau ook gebokst met slechts 10 oz handschoenen.

Handige tips

1) Doe een bokszaktraining met z’n tweeën. Terwijl de ene persoon bezig is met stoten en trappen kan de andere persoon de zak tegenhouden. Daarnaast zal je merken dat je veel effectiever traint als je de oefeningen afwisselt met een ander persoon en zo tussendoor je rustmomenten pakt. Ook kan je elkaar stimuleren en wijzen op mogelijke aanpassingen in de techniek.

2) Zorg voor lekker opzwepende muziek. Dit zal je helpen om net even door te gaan waar je anders misschien had opgegeven.

Net als bij iedere sport is ook bij de bokszakstraining de warming up zeer belangrijk. Begin bijvoorbeeld met schaduwboksen. Denk hierbij aan opstoten, voorwaartse stoten en hoge stoten op het ritme van de muziek. Dit kan gevolgd worden door afwisselend met links en rechts voorwaartse trappen te maken waarbij je op de bal van je andere voet blijft bewegen/springen. Daarna kan je knie heffen, waarbij je de knieën goed hoog optrekt. Laat dit volgen door een serie sit ups. Niet vergeten om als afsluiter alle spieren even goed te rekken en te strekken.

Na de (uitgebreide) warming up ben je helemaal klaar om te beginnen met de bokszaktraining. De volgende onderdelen zou je kunnen laten terugkomen in de training op de bokszak.

– Hoge hoek links/rechts
– Lage hoek links/rechts (leverstoot)
– Directe stoot links/rechts
– Lage trap links/rechts
– Middeltrap links/rechts
– Hoge trap links/rechts

Doe oefeningen van circa 1 minuut (gevolgd door een minuut rust) waarbij je verschillende van bovenstaande onderdelen combineert.

Tips bij het stoten

Bij het stoten houd je je andere hand hoog (bij je kin).
– Bij een lage hoek zak je door je knieën, niet je rug buigen.
– Bij een hoek sta je dichter op de zak dan bij een directe stoot.

Tips bij het trappen

– Draai de voet waarmee je niet trapt goed naar buiten, je trappende been volgt dan bijna automatisch.
– Raak de zak met je scheenbeen en niet met je wreef. Je kunt eventueel scheenbeschermers gebruiken.

Om de bokszaktraining af te wisselen kan je bijvoorbeeld tussendoor sit ups doen waarbij je de bokszak tussen je knieën klemt en bij het omhoog komen een linker- en rechter hoek op de bokszak geeft. Na de bokszaktraining is een goede cooling down weer erg belangrijk. Schud alle spieren goed los en rek en strek je arm-, been- en buikspieren. Met 2 tot 3 keer per week een intensieve bokszaktraining zal je heel snel merken dat je conditie vooruit gaat, je vet verbrandt en dat je meer spiermassa ontwikkelt.

Wat heb ik verder nog nodig?

Je kan het beste in een makkelijk zittende boksbroek of kickboksbroekje trainen. Ook kun je de training afwisselen met touwtje springen. Wij hebben ook springtouwen uiteraard in onze winkel. Ook verzorgingsmaterialen zoals Thaise olie en koelspray (tegen blessures) bieden wij aan in onze webshop.

Voor 16:00 uur besteld,
morgen in huis.
Gratis verzending vanaf € 75,-

Openingstijden

 • Maandag
  10:00-16:00
 • Dinsdag
  10:00-16:00
 • Woensdag
  10:00-16:00
 • Donderdag
  10:00-16:00
 • Vrijdag
  10:00-16:00
 • Zaterdag
  10:00-16:00

Contact

© 2022 Fight2Win.nl. Alle rechten voorbehouden.