Fight2Win.nl bezorgt super snel
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.
Fight2Win.nl bezorgt super snel
€ 4,95 verzendkosten
en vanaf € 75,- gratis.
Kickboks scholen

Kickboks scholen

Kickboksen is hard op weg om één van de populairste sporten van Nederland te worden. Kickboks scholen schieten dan ook als spreekwoordelijke paddenstoelen uit de grond. Als liefhebbers van vechtsporten zijn wij uiteraard blij dat iedere Nederlander de kans krijgt om zijn favoriete vechtsport te beoefenen, maar we plaatsen hier wel een lichte kanttekening bij.

Wat is een goede school?

Wie van plan is om te beginnen met kickboksen doet er goed aan op zoek te gaan naar een goede kickboks school. Het woord ‘goed’ is uiteraard een breed begrip en we proberen, zonder daarbij scholen te willen uitsluiten, advies te geven hoe je een goede school kunt vinden.

Wat is je doel?

Wie begint met kickboksen om een beetje fit te blijven en verder weinig aspiraties heeft kan eigenlijk overal terecht. Veel fitness- / sportscholen bieden tegenwoordig ook kickboks lessen aan. Echt kans om door te groeien tot een vechter van niveau is er bij dit soort scholen niet of nauwelijks. Maar voor veel mensen is het leuk om een uurtje per week te kickboksen naast hun andere sportactiviteiten en daarvoor is dit soort gelegenheden uitermate geschikt.

Wie gaat kickboksen met een bepaald doel voor ogen zoals bijvoorbeeld het vechten van wedstrijden, zal nog even verder moeten zoeken. In grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam Den Haag en Utrecht is er altijd wel een goede kickboksschool te vinden. In de dunbevolkte delen van Nederland is het misschien iets lastiger om een geschikte kickboksschool te vinden. Het is altijd handig om bij een kickboks school eerst een proefles mee te draaien. Zo kan je een beetje de sfeer en het niveau proeven.

Kickboks scholen

Aandachtspunten

– Kijk altijd wie er les geven op de kickboks scholen. Welke ervaring hebben de leraren en op welk niveau hebben ze zelf gevochten. Zelfbenoemde Nederlands-, Europees-, of wereldkampioenen kan je over het algemeen met een korreltje zout nemen.
– Kijk goed of de kickboksschool goede recensies heeft en welke vechters ze hebben voortgebracht. Zo kan je je een beeld vormen welk niveau je kunt verwachten.
– Wordt er aandacht besteed aan veiligheid op de kickboksschool? Zijn alle vergunningen aanwezig en is er iemand indien nodig die eerste hulp kan bieden?
– Kan je op de kickboksschool trainen met anderen van hetzelfde niveau. Kinderen die met volwassenen trainen en andersom is over het algemeen niet bevorderlijk. Ook beginners en gevorderden moeten, uitzonderingen daargelaten, met tegenstanders van hun eigen niveau kunnen trainen.
– Koop je kickboks spullen in een goede winkel waar je kunt passen!

Voor 16:00 uur besteld,
morgen in huis.
Gratis verzending vanaf € 75,-

Openingstijden

 • Maandag
  10:00-16:00
 • Dinsdag
  10:00-16:00
 • Woensdag
  10:00-16:00
 • Donderdag
  10:00-16:00
 • Vrijdag
  10:00-16:00
 • Zaterdag
  10:00-16:00

Contact

© 2022 Fight2Win.nl. Alle rechten voorbehouden.