Fight2Win.nl bezorgt super snel
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.
Fight2Win.nl bezorgt super snel
€ 4,95 verzendkosten
en vanaf € 75,- gratis.
Voordelen Kickboksen

Voordelen Kickboksen

Kickboxen / kickboksen is de laatste jaren enorm in populariteit gegroeid. Vooral onder de jeugd en dames heeft deze vechtsport veel interesse gewekt. De voordelen van kickboksen zijn dan ook legio, van het vergroten tot je lichamelijke conditie tot het verbeteren van je zelfverzekerdheid. Vooral kinderen hebben er heel veel aan om wat meer zelfvertrouwen te krijgen. Het is een harde wereld en helaas is pesten op scholen nog steeds schering en inslag.

Een zelfverzekerd kind heeft veel minder kans om in bedreigende situaties te belanden. De fysieke en mentale aspecten van vechtsporten vergroten het zelfvertrouwen van kinderen en leert hen spelenderwijs om zich assertief op te stellen. De kinderen leren grenzen te stellen en voor zichzelf op te komen! Maar ook kinderen die een kort lontje hebben, hebben voordeel bij het volgen van kickbox lessen. Een goede leraar / kickbox trainer kan moeilijk opvoedbare kinderen wat discipline bijbrengen. Juist door agressie te botvieren op een bokszak, zijn deze kinderen in staat om hun woede een kant op te sturen. Uit onderzoek is dan ook gebleken dat kinderen die hun agressie gaan beheersen betere resultaten op school gaan halen. Het groepsproces ondersteunt hierin.

Voordelen Kickboksen

1. Het bevorderen van zelfdiscipline
2. Het stimuleren van de sociale vaardigheden
3. Het verbeteren van de conditie
4. Het leren om doelen te stellen
5. Het vergroten van het zelfvertrouwen
6. Het bevorderen van respect naar anderen
7. Het stimuleren van het oplossen van een conflict zonder te vechten
8. Het verbeteren van de luistervaardigheden
9. Het ontwikkelen van teamwork
Voordelen Kickboksen

Kortom, het doen van vechtsport heeft vele voordelen en zijn belangrijk voor de vorming van ieder kind en volwassene. Het zelfvertrouwen, de conditie, het respect naar anderen toe, allemaal dragen ze bij aan de ontwikkeling. We raden dan ook iedereen aan om eens een keer een proefles te doen bij een sportschool bij u in de buurt. Ervaar het zelf!

Voor 16:00 uur besteld,
morgen in huis.
Gratis verzending vanaf € 75,-

Openingstijden

 • Maandag
  10:00-16:00
 • Dinsdag
  10:00-16:00
 • Woensdag
  10:00-16:00
 • Donderdag
  10:00-16:00
 • Vrijdag
  10:00-16:00
 • Zaterdag
  10:00-16:00

Contact

© 2022 Fight2Win.nl. Alle rechten voorbehouden.