Fight2Win.nl bezorgt super snel
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.
Fight2Win.nl bezorgt super snel
€ 4,95 verzendkosten
en vanaf € 75,- gratis.
Wat voor soort gebitsbeschermers zijn er?

Wat voor soort gebitsbeschermers zijn er?

Wat voor soort gebitsbeschermers zijn er is een veel gestelde vraag in de winkel. In de winkel ervaren we vaak dat (helaas) veel vechtsporters het belang van een bitje onderschatten. Een veelgehoorde term is: er mag bij ons (nog) niet naar het hoofd gestoten worden. Echter gebeurt dit – vooral bij beginnende vechtsporters – veelal toch, zij het onbedoeld.

Functie van een bitje

Ook de functie van een gebitsbeschermer is voor veel mensen niet helemaal duidelijk. Dit ligt met name ook aan de term gebitsbeschermer of bitje. Gebitsbeschermers zijn er niet alleen om de tanden en het gebit te beschermer, maar kunnen zelfs kaakbreuken en hersenletsel voorkomen. Vaak is het niet de klap op de tanden die het probleem vormt, maar de tanden die tegen elkaar komen. Een stukje tand is dan makkelijk al afgebroken.

Er zijn veel verschillende soort bitjes variërend van enkele euro’s tot honderden euro’s voor een door de tandarts op maat gemaakt gebitsbeschermer. Zelfs het meest eenvoudige bitje biedt al een prima bescherming en zal voor de meeste sporters voldoende zijn. Deze “kook-en-bijt” bitjes worden gemaakt van thermoplastisch materiaal. Ze worden korte tijd in heet water zacht gemaakt en dan direct ingebeten door de gebruiker. Dit hoeft alleen de eerste keer bij gebruik. Na ieder gebruik kan het bitje gewoon afspoelen.


Shockdoctor

De wat betere bitjes worden gemaakt door o.a. ShockDoctor. ShockDoctor is een gerenommeerd merk dat niet allen beschermers biedt voor vechtsporten, maar vele andere contactsporten waar er risico’s zijn. Te denken valt aan: hockey, ijshockey en rugby. Dus geef gerust een paar euro extra uit aan een goede kwaliteit bitje. Nieuw in ons assortiment zijn de Multi Gel bitjes: goede kwaliteit gelbitjes voor nog geen 15 euro!

Voor mensen met een beugel hebben we een betaalbare optie van eveneens ShockDoctor: De SDM Smoke. Normaliter zijn beugelbitjes heel prijzig, maar dit beugelbitje is met een prijs van 14,95 heel vriendelijk geprijsd.

Ons advies

Train altijd met een gebitsbeschermer in! Dit hoeft uiteraard niet bij de warming-up, maar wel zodra men oefeningen doet met een partner en uiteraard zeker bij het sparren! We hebben ook zelfs lekker smakende bitjes 😉 De Bytomic gebitsbeschermer met mintsmaak. Het antwoord op de vraag: Wat voor soort gebitsbeschermers zijn er? Heel veel dus

Voor 16:00 uur besteld,
morgen in huis.
Gratis verzending vanaf € 75,-

Openingstijden

 • Maandag
  10:00-16:00
 • Dinsdag
  10:00-16:00
 • Woensdag
  10:00-16:00
 • Donderdag
  10:00-16:00
 • Vrijdag
  10:00-16:00
 • Zaterdag
  10:00-16:00

Contact

© 2022 Fight2Win.nl. Alle rechten voorbehouden.