Fight2Win.nl bezorgt super snel
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.
Fight2Win.nl bezorgt super snel
€ 4,95 verzendkosten
en vanaf € 75,- gratis.
We zijn weer open

We mogen weer los

Begin het nieuwe jaar met boksen en/of kickboksen!

Gelukkig kwam er verlossend nieuws! De sportscholen mogen weer open na weer een lockdown. Het heeft ons allemaal fysiek en mentaal veel gekost de afgelopen maanden. Als er één ding is wat je goed zal doen is het sporten! Kom van die bank of achter die laptop vandaan en ga werken aan je fysieke en mentale conditie!

Je zal merken dat de drempel om te beginnen met kickboksen heel laag is en dat vrijwel alle moderne sportschool-ketens wel één of meerdere groepslessen aanbieden die gerelateerd zijn aan MMA, boksen, kickboksen, zelfverdediging of vechtsport in het algemeen.

Kickboksen is een geweldige manier om je opgekropte energie om te zetten in endorfine: een stofje dat ons gelukkig maakt na een lekkere work-out. Endorfine is een anti-stress hormoon, dat iedereen wel kan gebruiken. Het mooie is dat bokstrainingen heel veelzijdig zijn en ook lekker intensief. Tijdens een uurtje boksen verbrand je zomaar minstens 800 calorieën en het is nog eens veel leuker dan op een loopband staan.

Wie en waar?

Lessen worden in Nederland op enorm veel sportscholen, fitnesscentra en (kick)boksscholen aangeboden op allerlei niveau’s. Kickbokstraining is een conditionele uitdaging, maar vergroot ook je flexibiliteit en je spierkracht. Saai zal het nooit zijn. Nederland staat bekend om de vele grote vechtsporthelden: Peter Aerts, Remy Bonjasky, Gökhan Saki, Rico Verhoeven, Sem Schilt, Badr Hari…. En nog een hele lang eindeloze lijst met helden in hun tak van sport. Zodoende is ook het opleidingsniveau dik in orde voor zowel recreanten als mensen die verder willen in de wedstrijdsport.

Het mooie is dat met name het traditionele boksen ook heel veel beoefend wordt door mensen van een respectabele leeftijd. Ook hierin hebben we genoeg voorbeelden gehad in het verleden en recentelijk vinden ook meer en meer dames de weg naar de boksclub, dankzij vrouwelijke helden als Soumia, Lucia Rijker en recentelijke onze eigen Nouchka Fontijn (zilver OS Brazilië 2016 en brons OS 2020 Tokyo).

Wat train je met (kick)boksen?

Een goede training bestaat uit zowel kracht- als cardio onderdelen en juist daarom is kickboksen zo’n geschikte sport voor een all-round work-out. En het mooie is dat er eigenlijk maar heel weinig voor nodig is: beschermers (later meer daarover), bokshandschoenen, een ruimte, een capabele instructeur en het allerbelangrijkste: motivatie! De manier van trainen en de intensiteit die je ervaart zorgt dus naast de fysiek aspecten ook voor inspannende ontspanning. Door het fysieke doorzetten groeit je zelfvertrouwen en zal je meer voordelen ervaren als een verbeterde concentratie en gemoedsrust in het dagelijks leven.

Conditie

Vechtsporten in het algemeen zijn een geweldige manier op te werken aan je conditie. En dat kan dus ook gewoon voor een beginnende sporter. Om langere tijd te trappen en stoten moeten je hart en longen flink aan het werk om je spieren te voorzien van zuurstof. Cardiotraining is in elke sportschool een heel belangrijk onderdeel en (kick)bokstraining is één en al cardio. De eerste trainingen zullen pittig zijn, maar op de juiste plek zul je het snel naar je zin hebben en je zal merken dat je fitheid enorm toeneemt en je eventuele overtollige kilo’s heel snel kwijt raakt. Bekijk hier hoe je kunt afvallen met kickboksen,

Spieren

Een (kick)bokstraining vergt constant alertheid van je gehele lichaam en dus zal je algemene fitheid enorm toenemen door geregelde training. De “core”, de armen, de benen en het hele lichaam zal sterker worden binnen afzienbare tijd. Bokstraining zal zorgen voor een mooi afgetraind lichaam: slank en fit. Vrees dus niet om enorm “bulky’ te worden, want daar is juist weer krachttraining voor nodig met zware gewichten.

Welke materialen heb ik nodig om te beginnen?

Je lichaam krijgt het zwaar tijdens de training, maar daarom je materialen juist ook. Dat wil niet zeggen dat (kick)boksen een dure sport is, integendeel! Wel zijn goede materialen – en dan met name een paar goede bokshandschoenen – een pre! De meeste sportscholen zullen voor een eerste les of meerdere lesen leenmateriaal hebben. Dat is echter uiteraard niet het meest frissen en bovendien vaak ook niet de maat die je nodig hebt.

Bokshandschoenen

De eerste vereiste bij een (kick)bokstraining. Bokshandschoenen gaan op gewicht uitgedrukt in het Engelse ounces (oz). Voor kinderen 6 oz, 8 oz, voor junioren 10 oz en 12 oz, voor dames 12 of 14 oz en voor volwassen mannen 14 oz, 16 oz of zelfs nog zwaarder.

Artikelen:

Bekijk Bokshandschoenen tips bij aanschaf en Welke maat moet ik hebben?

Boshandschoenen beginners

Bokshandschoenen gevorderden

Bokshandschoenen topklasse

Binnenhandschoenen of bandages

Bandages (of binnenhandschoenen) draag je altijd onder je bokshandschoenen! Ze verstevigen je middenhandsbeentjes en polsen. Ze beschermen ook je knokkels. Maar tevens nemen ze zweet op en houden je bokshandschoenen langer fris en dus in betere conditie. Boksbandages en binnenhandschoenen kun je wassen op 30°. Bandages zijn geschikt voor iedereen! Kinderen vanaf 8 jaar vinden wij al slim en zelfstandig genoeg om bandages om te doen. Kies voor kinderen altijd een bandage met een lengte van 250 cm. Volwassen heren kunnen ook een korte bandage dragen maar als je echt de juiste ondersteuning en stevigheid zoekt, dan raden we je echt aan om de lange bandages van 450 cm te gebruiken.

Dus kinderen, mannen en vrouwen, echt iedereen kan bandages gebruiken. Als je de bandages op de juiste manier omdoet, heb je veel comfort, extra ondersteuning en bescherming. Bandages kan je makkelijk wassen in de wasmachine en ze zijn voordelig. Ook zijn ze er in verschillende kleuren. Wij geven altijd het advies om eerst te trainen met bandages of binnenhandschoenen voordat men de stap maakt naar een gelwrap.

Scheenbeschermers

Als je wilt trappen tijdens de trainingen kun je uiteraard gaan kickboksen. Dan is een setje scheenbeschermers wel een vereiste. Deze zijn er mogelijk in nog meer variaties dan bokshandschoenen: van eenvoudige katoenen scheenbeschermers tot anatomisch voorgevormde modellen. Het meest eenvoudige zijn de “old-school” katoenen scheenbeschermers met elastieke sluitingen. Sommige professionele vechters geven zelfs nog steeds de voorkeur aan dergelijke scheenbeschermers.

Scheenbeschermers beginners

Scheenbeschermers topklasse

Boksbroekje, MMA broek of kickboksbroek

Een normaal (kort) sportbroekje is prima om mee te beginnen, maar er zijn zat leuke sportbroekjes speciaal voor boksen en kickboksen op de markt. Deze zijn er heel “flashy”, maar ook gewoon degelijk en lekker no-nonsense. Ze zitten verbazend comfortabel en je zal merken dat door het gebruikte gladde, lichte en zachte materiaal de training een stuk lekkerder gaat. Lange broeken hebben niet onze voorkeur aangezien die de bewegingsvrijheid een heel stuk inperken.

BROEKEN

Gebitsbeschermer

Wat voor soort gebitsbeschermers zijn er is een veel gestelde vraag in de winkel. In de winkel ervaren we vaak dat (helaas) veel vechtsporters het belang van een bitje onderschatten. Een veelgehoorde term is: er mag bij ons (nog) niet naar het hoofd gestoten worden. Echter gebeurt dit – vooral bij beginnende vechtsporters – veelal toch, zij het onbedoeld. Daarom kan het ook handig zijn om een hoofdbeschermer aan te schaffen.

Ook de functie van een gebitsbeschermer is voor veel mensen niet helemaal duidelijk. Dit ligt met name ook aan de term gebitsbeschermer of bitje. Gebitsbeschermers zijn er niet alleen om de tanden en het gebit te beschermer, maar kunnen zelfs kaakbreuken en hersenletsel voorkomen. Vaak is het niet de klap op de tanden die het probleem vormt, maar de tanden die tegen elkaar komen. Een stukje tand is dan makkelijk al afgebroken.

Er zijn veel verschillende soort bitjes variërend van enkele euro’s tot honderden euro’s voor een door de tandarts op maat gemaakt gebitsbeschermer. Zelfs het meest eenvoudige bitje biedt al een prima bescherming en zal voor de meeste sporters voldoende zijn. Deze “kook-en-bijt” bitjes worden gemaakt van thermoplastisch materiaal. Ze worden korte tijd in heet water zacht gemaakt en dan direct ingebeten door de gebruiker. Dit hoeft alleen de eerst keer bij gebruik. Het is zeer belangrijk om uw bitje schoon te maken met een Anti-Microbiologische Bacterie Bestrijder.

Verzorging voor je producten

Sporttassen

Voor 16:00 uur besteld,
morgen in huis.
Gratis verzending vanaf € 75,-

Openingstijden

 • Maandag
  10:00-16:00
 • Dinsdag
  10:00-16:00
 • Woensdag
  10:00-16:00
 • Donderdag
  10:00-16:00
 • Vrijdag
  10:00-16:00
 • Zaterdag
  10:00-16:00

Contact

© 2022 Fight2Win.nl. Alle rechten voorbehouden.