Fight2Win.nl bezorgt super snel
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.
Fight2Win.nl bezorgt super snel
€ 4,95 verzendkosten
en vanaf € 50,- gratis.
Geschiedenis van Vechtsport

Geschiedenis van Vechtsport

De Geschiedenis van Vechtsport is eeuwenoud. Vechtkunsten waren er al in de tijd dat er geen wapens waren Ze zijn al zo oud als de mens zelf. Vechtkunst was nodig om jezelf te kunnen verdedigen tegen andere mensen, dieren en was gericht op overleven.

Omdat men overal ter wereld moest overleven, ontstonden er dus ook overal vechtkunsten. Vooral in afgelegen gebieden en gebouwen (zoals kloosters) moesten mensen zich kunnen verdedigen tegenover vijanden. Veel vechttechnieken komen oorspronkelijk uit China, Korea, India, Griekenland en het Midden-Oosten. Op grond van de ouderdom van het bewijsmateriaal is het meest waarschijnlijk dat de basis van veel technieken in Griekenland ligt. Later zijn deze technieken in Japan terecht gekomen waar de Japanners verschillende technieken samen hebben gevoegd.

Ook werd er gevochten om de rangorde binnen een stam te bepalen. De leider van een stam moest niet alleen de slimste maar ook de sterkste zijn. Omdat de leider van een stam afhankelijk is van de groep, mochten de gevechten niet te bloedig zijn omdat hij anders niks meer aan zijn groep had. Hierom werden er wedstrijden met regels gehouden. Later werden er nog steeds wedstrijden gehouden, maar niet meer om een leider te kiezen. Tegenwoordig is de vechtkunst een sport geworden en houden we wedstrijden op sportief en recreatief gebied.

Geschiedenis van Muay Thai

Over het ontstaan van Muay Thai is niet veel bekend. Veel informatie is verloren gegaan tijdens oorlogen, branden en plunderingen. Volgens het Thaise volk is er toen het Birmaanse leger de stad Ayuthaya vernielde, belangrijke informatie over het ontstaan van Muay Thai vergaan. In het staatsarchief van deze stad lagen geschriften en schilderingen die veel vertelde over het ontstaan van Muay Thai.

Het huidige Muay Thai is afkomstig van de gewapende vechtkunst Krabi Krabong. Een Krabi Krabong vechter gebruikte zijn acht lichaamsdelen (handen, schenen, ellebogen en knieën) als wapen, wanneer hij zijn wapens niet meer had. Deze stijl wordt ook wel Muay-Boran genoemd. Het huidige wedstrijd gerichte Muay Thai is uit deze stijl ontstaan. Veel van de Muay-Boran technieken mogen echter niet meer gebruikt worden tijdens wedstrijden omdat ze te dodelijk zijn.

Eind jaren zestig, begin jaren zeventig begonnen de Europeanen en Amerikanen geïnteresseerd te raken in Muay Thai. In deze periode is de sport ook in Nederland geïntroduceerd. Vandaag de dag is de sport populair onder kinderen en volwassenen.

Voordelen van kickboksen voor kinderen

Geschiedenis van Kickboksen

Kickboksen is een Japanse/Amerikaanse variatie van het Muay Thai. In het begin van de jaren ’60 waren er een aantal Japanse karate experts die wilden zien of ze tijdens wedstrijden, Muay Thai vechters konden verslaan. Dit lukte niet, ze konden maar niet winnen van de Muay Thai vechters. De Japanners ontwikkelde hierom een stijl waarbij karate gemixt werd met Muay Thai technieken en kregen het eindelijk voor elkaar een wedstrijd te winnen. De stijl die de Japanners ontwikkeld hadden werd in eerste instantie full-contact karate genoemd, later kreeg het de naam kickboxing.

In Amerika is het kickboksen ontstaan als systeem om verschillende vechtstijlen met elkaar te laten meten. Hier werden de knie en elleboog technieken uit de sport verwijderd. Kortom, de Geschiedenis van Vechtsport gaat ver terug!

Voor 16:00 uur besteld,
morgen in huis.
Gratis verzending vanaf € 50,-

Openingstijden

 • Maandag
  10:00-16:00
 • Dindag
  10:00-16:00
 • Woensdag
  10:00-16:00
 • Donderdag
  10:00-16:00
 • Vrijdag
  10:00-16:00
 • Zaterdag
  11:00-15:00

Contact

© 2019 Fight2Win.nl. Alle rechten voorbehouden.

Hallo daar!

Kunnen we je misschien ergens mee helpen?

Als je hieronder op de groene knop klikt opent je WhatsApp en kun je met ons appen.

Klik op de knop hieronder.

Accepteer het verzoek.

Start een WhatsApp chat.

Open WhatsApp