Fight2Win.nl bezorgt super snel
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.
Fight2Win.nl bezorgt super snel
€ 4,95 verzendkosten
en vanaf € 50,- gratis.
Judo

Judo

Judo is een Japanse krijgskunst die rond het jaar 1182 is ontworpen door Jigoro Kano. Tegenwoordig is Judo één van de populairste vechtsporten in de wereld en ook Nederland kent vele beoefenaars van alle leeftijden. Judo is tevens een olympische sport, wat erg heeft bijgedragen aan de verspreiding over de wereld.

Het is een vechtsport die al vanaf heel jonge leeftijd beoefend kan worden. In Nederland kunnen jongens en meisjes vaak al vanaf een jaar of 4 terecht bij een judovereniging om de beginselen van het Judo op te doen. De sport is tot op hoge leeftijd te beoefenen, zodat het een sport is waar jong en oud samen plezier beleven aan deze vechtsport.

Judopaspoort

Een judoka moet in Nederland lid zijn van een nationale judovereniging en in het bezit zijn voor een judopaspoort voor wedstrijden en examens. Een beoefenaar van Judo wordt een judoka genoemd. Een judoka draagt een witte katoenen broek (zubon) en een jas (uwagi) die door een band (obi) bijeen wordt gehouden. Het geheel wordt een gi genoemd. Tijdens wedstrijden op het hoogste niveau draagt de ene judoka een wit pak en de andere judoka een blauw pak.

Bij het judo geeft de kleur van de band het niveau van de judoka aan. Een beginner draagt een witte band, waarna achtereenvolgens de gele, oranje, groene, blauwe, bruine en zwarte band behaald kunnen worden. Vervolgens kunnen er meestergraden worden behaald (dan). De 11de dan is de hoogst haalbare graad en is slechts (postuum) in het bezit van Jigoro Kano. 18 judoka’s (waaronder 2 Nederlanders) hebben de 10de dan.

Nederlandse judoka’s

Hoewel de Japanners jarenlang heer en meester waren, hebben ook Nederlandse judoka’s grote successen behaald. Anton Geesink, Mark Huizinga, Wim Ruska wisten een Olympische titel te behalen en ook judoka’s als Edith Bosch, Guillaume Elmont, Dennis van der Geest, Ruben Houkes, Monique van der Lee en Angelique Seriese wisten prestaties van formaat te leveren met hun behaalde wereldtitels.

Wil je ook Judo beoefenen? Judo vergt in tegenstelling tot andere vechtsporten weinig spullen die aangeschaft hoeven te worden. Met de aankoop van een judopak kan worden begonnen met trainen. Kijk in onze webwinkel naar ons assortiment judopakken of kom langs in onze winkel in Capelle a/d IJssel onder de rook van Rotterdam.

Voor 16:00 uur besteld,
morgen in huis.
Gratis verzending vanaf € 50,-

Openingstijden

 • Maandag
  10:00-16:00
 • Dindag
  10:00-16:00
 • Woensdag
  10:00-16:00
 • Donderdag
  10:00-16:00
 • Vrijdag
  10:00-16:00
 • Zaterdag
  11:00-15:00

Contact

© 2019 Fight2Win.nl. Alle rechten voorbehouden.

Hallo daar!

Kunnen we je misschien ergens mee helpen?

Als je hieronder op de groene knop klikt opent je WhatsApp en kun je met ons appen.

Klik op de knop hieronder.

Accepteer het verzoek.

Start een WhatsApp chat.

Open WhatsApp