2017-12-07 19:28:12

Wij adviseren in onze vechtsport winkel altijd om bandages of binnenhandschoenen te gebruiken onder de bokshandschoenen. Kinderen tot en met 9-10 jaar kunnen het beste binnenhandschoenen gebruiken. Dit is wel zo makkelijk. De wat oudere kinderen en volwassenen slaan harder en hebben dan ook meer baat bij een bandage. Het hoe en waarom leggen we in deze blog helemaal uit!

Waarom moet je binnenhandschoenen of een bandage gebruiken?

Bij het boksen en kickboksen, trainen op de bokszak of trap en stootkussens, krijgen de handen en polsen veel te verdragen. Maar ook je bokshandschoenen krijgen veel te verdragen. Binnenhandschoenen en bandages zorgen voor extra bescherming van de handen en zorgen voor een langere levensduur van je bokshandschoenen.

5 redenen om bandages of binnenhandschoenen te dragen:

- het neemt zweet op
- het geeft extra ondersteuning
- het geeft extra bescherming voor de knokkels
- je bokshandschoenen gaan langer mee
- je bokshandschoenen blijven fris ruiken

Waarom raden we volwassenen aan om te kiezen voor een bandage?
Als je bandages op een juiste manier omdoet, dan krijg je een compacte vuist. Zodra je een bandage om hebt gegdaan, heb je meteen het gevoel dat je harder kunt slaan door dat compacte gevoel. Je fixeert alle botjes in je hand en pols en daardoor zal je stootkracht toenemen. Ook nemen de bandages het zweet op waardoor er geen zweet in je handschoenen kan komen. Zodoende blijven de handschoenen fris ruiken en blijft de kwaliteit van de vulling optimaal.
bandages

De voordelen van een bandage

· Betere bescherming voor de hand en vingers
· Compacte vuist waardoor je een grotere stootkracht hebt
· Ze zijn meestal goedkoper
· Nemen het zweet op uit de handen
· Licht elastisch zodat je handen niet gaan afknellen

Bandages zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende lengtes, kleuren en materialen. Wij verkopen ze in de kleuren roze, rood, blauw en zwart van het merk XPRT. We hebben 250 cm en 450 cm. De korte variant is prima voor vrouwen en junioren. Bekijk nu alle bandages!

Wanneer moet je kiezen voor een binnenhandschoen?

Er zijn diverse soorten binnenhandschoenen. De eenvoudige binnenhandschoenen die je snel aantrekt en de binnenhandschoenen waar nog een stuk bandage aan vast zit. Deze lengte is korter dan bij een normale bandage en is vooral bedoeld om de pols extra ondersteuning te geven. Onder meer de binnenhandschoenen van Venum, Fumetsu en Adidas zijn uitgevoerd met deze extra bandages. Ook zijn deze binnenhandschoenen voorzien van een gelpadding. Hierdoor zijn de knokkels nog beter beschermd.

De volgende modellen eenvoudige binnenhandschoenen hebben we op voorraad. Deze zijn ideaal voor kinderen en mensen die geen geduld hebben voor bandages :)

- XPRT binnenhandschoenen - € 7,95
- Booster binnenhandschoenen - € 7,95

De volgende binnenhandschoenen met gelpadding zijn ideaal voor volwassen mannen en vrouwen die extra bescherming voor de knokkels zoeken. Sommige modellen zijn leverbaar in diverse maten, andere zijn one-size-fits-all.

- Venum Gel Wraps - € 24,95
- Venum Binnenhandschoenen Gel Black/Black - € 24,95
- Fumetsu Gel Shock Fusion Hand Wraps - € 24,95
- Ever-Gel Bokbandages - € 26,95
- Adidas Binnenhandschoenen met voering - € 9,95
- Adidas Binnenhandschoenen - € 9,95

Venum gelwraps

Voordelen van binnenhandschoenen

In onze winkel horen we heel vaak dat men geen zin heeft om bandages om te doen. Prima toch! Sporten is leuk en moet leuk blijven. Er is dan ook niks mis mee om te trainen met binnenhandschoenen. Ze hebben namelijk de volgende voordelen:

- Extra bescherming op de knokkels
- Makkelijk om te doen
- Lekker snel
- Lekker makkelijk voor in de was

Het is nu aan jezelf om de juiste keuze te maken. Natuurlijk kan je ook in de winkel alle modellen komen passen en wij kunnen al je vragen beantwoorden!