Skip to main content
Cleto Reyes logo

Cleto Reyes

Ben je op zoek naar vechtsportartikelen van Cleto Reyes? Dan ben je bij Fight2Win aan het juiste adres want wij hebben diverse vechtsportartikelen van Cleto Reyes in ons assortiment!

Het bijzondere verhaal achter het wereldbekende merk Cleto Reyes

Het merk Cleto Reyes werd oorspronkelijk gecreëerd door Cleto Reyes Castro. Cleto werd in 1920 geboren in Mexico-stad en groeide door slechte familie omstandigheden op in een arme omgeving. Op zijn 12de jaar moest hij al aan het werk om geld te verdienen.

Cleto verliet school om te gaan werken in een fabriek die honkbalhandschoenen naaide. Hier kwam hij voor het eerst in aanraking met leerproducten en leerbewerking. Cleto was dakloos op jonge leeftijd. Hij sliep op dezelfde plek als waar hij werkte. Deze werkplaats – die hij tevens als zijn thuis beschouwde – bracht de creatieve talenten van de jonge Reyes naar boven. Na zijn werkdag ging Cleto nog verder met de naaimachines, Dit deed hij om zijn vaardigheden en kunsten verder te ontwikkelen. Hij kon naar hartenlust experimenteren in de werkplaats met restproducten.

Op wat latere leeftijd – Cleto was ronde de 16 jaar – begon Reyes interesse te krijgen in het boksen en begon hij hierin zichzelf ook te bekwamen. In die tijd (en vandaag de dag nog steeds) kwamen vele topboksers uit Mexico. In de sportarena vlakbij volgde Cleto zijn idolen en topvechters uit Mexico nauwlettend op de voet. Joe Condo, Rodolfo Casanova en Juan Zarita waren de topvechters in die tijd en concurrenten van elkaar.

In 1938 schreef Cleto zich in voor een lokaal bokstoernooi. Dit was de eerste en tevens laatste keer dat Cleto Reyes als deelnemer de ring zou betreden. Cleto kreeg flinke klappen tijdens dit toernooi, maar de toeschouwers waren zwaar onder de indruk van de jonge Mexicaan.

Het ontstaan van de Cleto Reyes bokshandschoenen

Dit specifieke evenement zorgde voor het begin van wat later het meeste beroemde boksmerk ter wereld zou worden. Cleto besloot na deze stevige partijen niet meer zelf te gaan vechten. Dit ondanks de steun die hij had gekregen van het enthousiaste publiek. Maar de vakman in Cleto werd wel nog sterker aangewakkerd. Hij besloot de gedragen bokshandschoenen te vernieuwen en verbeteren.

Een aantal jaar hield Cleto zich bezig met aanpassen, testen en verbeteren van zijn eigen Cleto Reyes bokshandschoenen, voordat hij deze uiteindelijk op de markt ging brengen. En met succes, want in 1945 werd er voor het eerst een wereldkampioenschap profboksen gebokst met de bokshandschoenen van Cleto Reyes.

“The Choice of Champions”

Cleto Reyes motto

De groei van het Mexicaanse boksmerk

In de begin jaren 50 van de 20ste eeuw had Cleto voldoende middelen verzameld om zijn eigen werkplaats op te zetten en in te richten. Vanuit hier verkocht hij zijn inmiddels roemruchte bokshandschoenen aan de Mexicaanse boksers. Hun trainers hielpen Cleto met het bekend maken van zijn merk en unieke handschoenen door deze mee te nemen en te verkopen tijdens sportreizen naar de Verenigde Staten.

Vanaf 1965 ging het hard aangezien het vanaf dat moment pas officieel gedistribueerd werd op de Amerikaanse markt. De vraag nam dusdanig toe dat de zoon van Cleto, Alberto Reyes, fulltime werkzaam werd in de business van zijn vader. Albert nam nieuwe frisse ideeën en een betere business-sense mee om het merk een nieuw tijdperk in te loodsen.

Alberto Reyes bezocht nieuwe leveranciers voor leer en trok deze aan om lichter en duurzamer leer te ontwikkelen en te gebruiken voor de nieuwe modellen bokshandschoenen van Cleto Reyes. Het product werd ook gestandaardiseerd tot één uniforme kwaliteitsnorm. Tevens registreerde hij in 1975 Cleto Reyes officieel als merknaam en trademark.

In 1999 kwam Cleto Reyes helaas te overlijden, maar zijn legacy leeft voort in de geweldige bokshandschoenen die dit familiebedrijf tot op heden produceert in Mexico. Het bedrijf is nog immer gevestigd in Mexico-stad. Het bijzondere merk mag er trots op zijn de vele bokslegendes die niets anders dan Cleto Reyes gebruiken en gebruikten. Beroemde namen als Muhammad Ali, Mike Tyson, Sugar Ray Leonard, Manny Pacquiao en Anthony Joshua zijn slechts een aantal van de iconen die bij dit merk zweren.

Inmiddels heeft Cleto een compleet assortiment van boksartikelen in het allerhoogste segment. Ze produceren alles van hoofdbeschermers tot nier- en kruisbeschermers, handpads en lichaamspantsers. Bij Fight2Win zijn wij er trots op een heel groot deel van het Cleto Reyes assortiment op voorraad in onze bokswinkel hebben.

“Used by the greatest. The ultimate punchers glove.”

Cleto Reyes Mexico

Topboksers kiezen voor Cleto Reyes

In 1945 werd Ike Williams de eerst wereldkampioen boksen die de Cleto Reyes bokshandschoenen droeg tijdens zijn partijen en voorbereidingen. Vandaag de dag heeft het merendeel van de wereldkampioenen getraind of gevochten met de fameuze gloves van Cleto Reyes.

The Puncher’s Glove

Cleto Reyes worden internationaal geroemd om de ongekende vakmanschap en ongekende kwaliteit die alle producten uitademen. Hier wordt met passie en liefde gewerkt aan de beste boksartikelen ter wereld! In de bokswereld staan Cleto’s bekend als de “punchers gloves”, omdat ze een licht en gebalanceerd gevoel geven. Daarnaast zijn ze behoorlijk compact t.o.v. vele andere merken en – het belangrijkste van alle factoren – hebben ze een unieke, speciale vulling met een binnenste laag van paardenhaar. Dit heeft de eigenschap in te drukken en uit te harden en zicht te gaan vormen naar mate van gebruik.

Naast de oorspronkelijke Velcro Sparring Gloves, heeft Fight2Win ook de Cleto Reyes High Precision, Extra Padding en uiteraard klassieke Veter bokshandschoenen in het assortiment. Lees in ons artikel onder het kopje bokshandschoenen meer over de bokshandschoenen van Cleto Reyes.

“The Reyes boxing gloves are what you use if you want to knock people out.”

coach Freddie Roach

The Greatest of All Time: Mohammed Ali

Muhammad Ali, oorspronkelijk genaamd Cassius Clay, heeft uiteraard geen introductie nodig. De beroemste – en voor velen ook béste – bokser aller tijden is een echt boksicoon en “larger than life’. In 1978 gaf hij het merk Cleto Reyes nog een extra speciale boost. Ali weigerde tijdens zijn topwedstrijd “the Thrilla in Manilla” de bokshandschoenen van de sponsor te gebruiken. Hij zwoor bij zijn eigen vertrouwde Cleto Reyes. Er werd hem echter opgedragen over het logo van Cleto heen te tapen, zodat de sponsor niet in diskrediet werd gebracht. Mohammed Ali – rebels als dat hij groot was – liet echter tijdens de partij het tape eraf halen door zijn trainer, zodat het fameuze logo van Cleto Reyes duidelijk zichtbaar was.

“I don’t fight if it’s not with Cleto Reyes gloves.”

Muhammad Ali – The Greatest

Ook tijdens zijn allerlaatste wedstrijd tegen Leon Spinks droeg Ali de Cleto Reyes bokshandschoenen. Hij won en heroverde zijn zwaargewicht wereldtitel boksen!

Wil je de vechtsportartikelen van Cleto Reyes liever eerst even passen of bekijken? Kom gerust langs in onze vechtsportwinkel aan de Fascinatio Boulevard 1164 in Capelle aan den IJssel (vlakbij Rotterdam). Voor de deur kun je altijd gratis parkeren. Onze openingstijden vind je onderaan de pagina.

Natuurlijk hebben we in onze vechtsportwinkel ook een hele grote collectie vechtsportartikelen van andere bekende vechtsportmerken. Heb je een vraag? Bel of mail ons gerust. WhatsAppen kan trouwens ook (icoontje rechtsonder in je scherm).

Klantenbeoordeling

Cleto Reyes

Cleto Reyes vechtsportartikelen bij Fight2Win