Skip to main content
Rival logo

Rival

Ben je op zoek naar vechtsportartikelen van Rival? Dan ben je bij Fight2Win aan het juiste adres want wij hebben diverse vechtsportartikelen van Rival in ons assortiment!

Rival is een Canadees bedrijf en globale marktspeler en marktleider in de markt voor bokshandschoenen en trainingsmaterialen voor boksen. Rival Boxing Gear biedt innovatieve en stijlvolle boksgear die ontworpen is door mensen uit de bokswereld voor mensen in de bokswereld. Onze gehele bokslijn is ontworpen op basis van uitgebreid onderzoek en diepgaande kennis van de bokssport. Hierbij wordt uitsluitend gebruik gemaakt van de allerhoogste kwaliteit materialen.

“At Rival, the belief is that while other companies are businessmen trying to infiltrate the boxing world, Rival is proud to be boxing people trying to infiltrate the business world.”

Rival Boxing Gear motto

Het begin

Rival werd in 2003 opgericht door ervaren bokstrainer en door de wol geverfde cutman Russ Anber. Rival kwam op de markt met de belofte om deze markt voor boksartikelen opnieuw uit te vinden met behulp van innovaties aan de hand van de ruim 25 jaar ervaring die Russ had opgedaan in het boksen. Daarnaast had Russ al ruim 10 jaar ervaring opgedaan in het aanbieden en verkopen van buitenlandse boksmerken op de Canadese markt. Toen de eerste order van Rival binnenkwam van USD 2000,- deed Russ de belofte dat iedere volgende order groter zou zijn; en zo geschiedde!

Vanaf het prille begin is Rival een merk dat zich richt op het high-end segment van de (semi)professionele boksmarkt. Er zijn talloze merken die goedkope bokshandschoenen en gear verkopen, maar dit is niet de markt waar Rival zicht op richt. Het doel van Rival is om de allerbeste bokshandschoenen en boksgear op de markt te brengen die alle top amateurs, professionals, sportscholen en bokstrainers met het volste vertrouwen kunnen gebruiken.

“By Boxing People For The Boxing World”

De evolutie

Rival’s recept voor succes is gekarakteriseerd door de uitmuntende kwaliteit en duurzaamheid van hun producten. De geweldige producten en resultaten zijn allemaal bereikt zonder andere merken te kopiëren of inbraak te maken op andermans patenten of intellectuele eigendommen. Sinds de start in 2003 zijn alle producten gebaseerd op originele ideeën die gegoten zijn in unieke , innoverende ontwerpen.

Vanaf die bescheiden initiële productie-order van 2000 USD is Rival gegroeid tot een volwaardig en gerespecteerd globaal merk met winkel, kantoren en werknemers in 4 landen: Canada, de Verenigde Staten, Australië en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast hebben ze volwaardige partners in 7 grote boksgyms, waarvan er 4 in Canada zijn, 2 in de VS en 1 in Spanje.

Rival Boxing Gear over de hele wereld

Na het opbouwen van een solide reputatie op de Canadese markt – opererend vanuit Montreal en Quebec – begon Rival uit te breiden naar de Verenigde Staten en opende een kantoor in Las Vegas in september 2014. Niet al te lang hierna volgde een hoofdkwartier in het Verenigd Koninkrijk in juli 2017. Hierna volgde het Australische kantoor in juli 2019. Elke vestiging van Rival is er trots op om gerund te worden door personeel met een (actieve) boksachtergrond, alsmede personeel waar Rival een lange zakelijke relatie mee heeft opgebouwd. Al het personeel heeft vertrouwen in Rival en Rival heeft op haar beurt vertrouwen in hun vakkundige personeel.

Rival in de ring

De lijst van vechters die Rival’s uitgebreide collectie bokshandschoenen, trainingsmateriaal en kleding draagt of heeft gedragen is zeer uitgebreid. Voormalig WBC wereldkampioen licht-zwaargewicht Jean Pascal was de eerste die Rival bokshandschoenen droge tijden een wereldtitel gevecht op HBO. Hierna volgende vele (wereld)kampioenen waaronder onder andere: Antony Joshua, Vasiliy Lomachenko, Oleksandr Usyk, Keith Thurman, Artur Beterbiev, Eleider Alvarez, Katie Taylor, Amanda Serrano, Oscar Rivas en nog talloze anderen.

Al deze grootse vechters en kampioenen hebben hun vertrouwen gelegd in Rival’s fameuze RFX-Guerrero Pro Fight Glove. Deze bokshandschoenen wordt alom beschouwd als één van de beste – zo niet de allerbeste – bokshandschoen qua bescherming en pasvorm. Dit is het kroonjuweel in de geweldige productlijn van dit fantastische bedrijf.

Rival in de ring – round 2

De custom-made bokskleding en accessoires hebben inmiddels ook de aandacht van de gehele bokswereld gekregen. Wat begon als een incidentele productie-order is gegroeid naar een een bedrijfstak met wereldwijde vraag.

Eén van de mooiste momenten in de bedrijfsgeschiedenis is wel de match tussen Tony Bellew en Isaac Chillemba in 2013. Beiden vochten in complete Rival uitrusting en droegen Rival Pro Fight gloves. Een ander mooie herinnering is de fight night in juli 2018 tijdens de allereerste Ali Trophy, waar Oleksandr Usyk en Murat Gassiev beiden vochten met Rival bokshandschoenen tijdens hun match voor de undisputed cruiserwicht wereldtitel van de WBC.

“Every single member of the Rival team is bound by the commitment to excellence and innovation that have always characterized everything that Rival does. We are boxing people!”

Innoverend sinds 1980

Tijdens zijn hele leven was Rival oprichter en CEO, Russ Anber, gefascineerd door ontwerpen, verbeteren en aanpassen van allerlei soort sportuitrusting en dan met name voor de bokssport. Russ was altijd op zoek naar aanpassingen en verbeteringen waardoor de producten beter presteerden. Russ begon met het verkopen van boksmaterialen en handschoenen in de jaren ’80 om zijn amateurteam te kunnen sponsoren en financieren. Hij had niet lang nodig om te realiseren dat er maar weinig verbeterd was aan bokshandschoenen en trainingsmaterialen in al die jaren.

“Maximum Protection, Minimum Obstruction”

Rival Boxing Gear

Al vroeg in zijn carrière als bokstrainer was Russ constant bezig met het verbeteren van de materialen die hij gebruikte tijdens zijn trainingen. Rond 2000 voelde hij dat het tijd was om deze innovaties en ontwerpen vorm te gaan geven in bedrijfsmatige vorm. In 2003 begon hij officieel met het bedrijf Rival Boxing Gear en hij wist dat hier zijn kansen lagen om alle ideeën die hij de voorgaande 20 jaar had opgedaan te gaan implementeren. Rival heeft vele unieke designs gepatenteerd en hieronder is een lijst met een aantal van de belangrijkste patenten die Rival aan de wereld heeft geïntroduceerd.

Patenten & Innovaties

 • Air Cushion System
 • Angled Lace Track System
 • Conic design
 • Ergo design
 • Ergo Lace Track System
 • Ergo Strap System
 • Ergo Strap XTREME system
 • Ergonomic True Fist Construction
 • Feather Lite
 • Intelli-Shock D30™
 • Parabolic design
 • The Wedge
 • Wrist Bolt
 • Wrist Lock
 • Wrist Lock 2
 • “Classic Mexican Design Meets Modern Tech”

  Rival Boxing Gear

Wil je de vechtsportartikelen van Rival liever eerst even passen of bekijken? Kom gerust langs in onze vechtsportwinkel aan de Fascinatio Boulevard 1164 in Capelle aan den IJssel (vlakbij Rotterdam). Voor de deur kun je altijd gratis parkeren. Onze openingstijden vind je onderaan de pagina.

Natuurlijk hebben we in onze vechtsportwinkel ook een hele grote collectie vechtsportartikelen van andere bekende vechtsportmerken. Heb je een vraag? Bel of mail ons gerust. WhatsAppen kan trouwens ook (icoontje rechtsonder in je scherm).

Klantenbeoordeling

Rival

Rival vechtsportartikelen bij Fight2Win