Fight2Win.nl bezorgt super snel
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.
Fight2Win.nl bezorgt super snel
€ 4,95 verzendkosten
en vanaf € 50,- gratis.
MMA

MMA

MMA is de veelgebruikte afkorting voor Mixed Martial Arts. Zoals de naam al doet vermoeden worden bij MMA de technieken van verschillende vechtsporten gecombineerd. Worstelen, judo, kickboksen, muay thai, boksen en jiu-jitsu zijn voorbeelden. Om succesvol te zijn dien je meerdere vechtsporten te beheersen. Zodoende kan je de meest effectieve techniek in zetten waar de situatie in het gevecht op dat moment om vraagt. De meest succesvolle Mixed Martial Artists hebben veelal een achtergrond in het Thai- of kickboksen, (Braziliaans) Jiu jitsu of het worstelen, waarbij ze zich hebben doorontwikkeld met technieken uit andere vechtsporten.

Verschillende varianten

Er zijn verschillende varianten zoals free fight, vale tudo en cage fight waarbij wedstrijden worden gevochten in een ring, een kooi of de zogenaamde octagon. Er zijn diverse organisaties die wedstrijden in MMA organiseren. Voorbeelden zijn PRIDE, UFC, Strikeforce en DREAM. In Nederland organiseren onder meer RINGS, Shooto, WFCA en Nover wedstrijden en evenementen.

Nederlandse vechters

In het verleden hebben Nederlandse vechters grote successen behaald. Onder meer Bas Rutten, Chris Dolman, Hans Nijman, Dick Vrij, Willie Peeters en Remco Pardoel zijn pioniers. Tegenwoordig zet vooral Alistair Overeem met zijn prestaties in MMA ons land op de kaart. Bekende vechters uit het MMA zijn verder Chuck Liddell, Shogun Rua, Siyar Bahadurzada, Wanderlei Silva, Vitor Belfort en toppers als Fedor Emalianenko en de broers Gracie.
Venum Challenger MMA handschoenen
Venum Challenger MMA handschoenen

MMA is in Nederland aan een ware opmars bezig en is in steeds meer sportscholen te beoefenen. Bij trainingen worden veelal Mixed Martial Arts broeken en zogenaamde rashguards gedragen. Er zijn speciale Mixed Martial Arts handschoenen, maar ook bokshandschoenen worden gebruikt bij de training. Vaak aangevuld met scheenbeschermers zoals ze worden gebruikt in het kickboksen. Voor de veiligheid zijn een gebitsbeschermer en een kruisbeschermer vereist. Op Fight2Win.nl bieden we alle artikelen die worden gebruikt bij wedstrijden en trainingen aan tegen zeer scherpe prijzen.

Wil jij ook MMA beoefenen? In onze winkel in Capelle a/d IJssel en op deze website vind je onder meer een groot assortiment aan mma-broeken, rash guards, mma-handschoenen, bokshandschoenen, scheenbeschermers, bitjes en kruisbeschermers. Je kunt het adres en de openingstijden van onze vechtsport winkel vinden op de winkelpagina of onderaan de website.

Voor 16:00 uur besteld,
morgen in huis.
Gratis verzending vanaf € 50,-

Openingstijden

 • Maandag
  10:00-16:00
 • Dindag
  10:00-16:00
 • Woensdag
  10:00-16:00
 • Donderdag
  10:00-16:00
 • Vrijdag
  10:00-16:00
 • Zaterdag
  11:00-15:00

Contact

© 2019 Fight2Win.nl. Alle rechten voorbehouden.

Hallo daar!

Kunnen we je misschien ergens mee helpen?

Als je hieronder op de groene knop klikt opent je WhatsApp en kun je met ons appen.

Klik op de knop hieronder.

Accepteer het verzoek.

Start een WhatsApp chat.

Open WhatsApp