Skip to main content

10 redenen waarom jij zou moeten sporten

| Dennis | Reageren
Dat sporten goed voor je is, dat weet iedereen. Alle vormen van inspanning zijn goed voor je dus of je nu besluit om yogalessen te volgen, te gaan boksen of lid te worden van een sportschool, voor iedereen zit er wel iets naar hun wens bij. Nog niet overtuigd? Wij hebben 10 redenen waarom jij […]

10 redenen waarom jij zou moeten sporten

Dat sporten goed voor je is, dat weet iedereen. Alle vormen van inspanning zijn goed voor je dus of je nu besluit om yogalessen te volgen, te gaan boksen of lid te worden van een sportschool, voor iedereen zit er wel iets naar hun wens bij. Nog niet overtuigd? Wij hebben 10 redenen waarom jij zou moeten sporten!

Sporten maakt je vrolijker!

Door te sporten zal je je beter gaan voelen! Door middel van lichaamsbeweging krijg je meer kracht en uithoudingsvermogen. Ook verbetert je uiterlijk waardoor je meer zelfvertrouwen krijgt!

Sporten help je pijngrens te verhogen!

Door de natuurlijke pijnstillers in je lichaam te verhogen kan sporten je helpen om pijntjes te verlichten zoals bv menstruatiepijn. Doordat je tijdens het sporten vaak diep inademt, komt er meer zuurstof in de bloedbaan wat de baarmoeder doet ontspannen.

Sporten vermindert de kans op hartkwalen!

Door te bewegen verminder je de kans op hartkwalen, dit komt omdat sporten het klonteren van bloed tegengaat. Mensen die niet sporten, hebben 2 keer meer kans om een hartkwaal te krijgen als mensen die wel sporten.

Sporten helpt je gewicht te verliezen!

Iedereen weet dat je door middel van sporten en gezonde voeding vet kan verbranden. Waarom zou je jezelf belasten met extra kilo’s wanneer je er iets aan kan doen. Door overtollig vet te verbranden zal je er niet alleen beter uit gaan zien en voelen, het zal ook de kans op hart en vaatziekten verkleinen.

Sporten helpt je beter slapen ‘s nachts!

Wanneer je ‘s nachts niet kan slapen kan dat komen omdat je te veel energie over hebt, daar kan sporten bij helpen! Door overdag extra energie te verbruiken, zal je in de avond sneller en dieper slapen waardoor je de volgende dag heerlijk uitgerust wakker word.

Sporten helpt je nieuwe vrienden maken!

Wanneer je iets gemeen hebt met iemand is het gemakkelijker om een conversatie te beginnen. Wees dus vooral niet bang om een praatje met een onbekende te maken. Dit kan resulteren in een vriendschap of een partner! Ook kun je elkaar eventueel helpen door middel van tips of elkaar te motiveren.

Sporten bevordert het seksleven!

Dat je door middel van sporten je uithoudingsvermogen en energie vergroot is algemeen bekend, dat heeft een positief effect op het seksleven met je partner. Voor vrouwen verhoogd sporten de seksuele prikkels en voor mannen helpt sporten bij het voorkomen van erectieproblemen. Ook heeft een fitter lichaam meer aantrekkingskracht.

Sporten is leuk!

Buiten dat sporten goed voor je gezondheid is, is het ook erg leuk! Het is een perfecte mogelijkheid om de band met familie of vrienden te versterker. Vergeet uiteraard niet te blijven sporten en dat je er niet een gezellig kletsuurtje van maakt. Op deze manier kun je tijd door brengen zonder je te vervelen en er ook nog profijt van hebben.

Sporten helpt voor een gezonder uiterlijk!

Sporten helpt niet alleen om een strakker figuur te krijgen. Doordat sporten zorgt voor een betere bloedcirculatie komen er belangrijke voedingstoffen naar de huid. Door dit proces worden gifstoffen ontrokken en zuurstof naar de huid gebracht. Het resultaat? Een mooiere huid en gezondere teint!

Sporten zorgt voor een beter humeur!

Heb je wel eens gemerkt dat je na het sporten in de spiegel kijkt en een glimlach op je gezicht tevoorschijn komt. Dit komt namelijk omdat door beweging de stof endorfine vrij komt dat zorgt voor een prettig gevoel. Voor mensen met angst- en depressieve klachten bestaat er een therapie waarbij ze gaan hardlopen in de plaats van antidepressiva krijgen.

Deze 10 redenen zouden voor iedereen genoeg motivatie moeten zijn om (indien je nog niet aan sport doet) te beginnen met sporten. Zit jezelf niet langer in de weg en voel je zoals jij je wilt voelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp

Klik hieronder op een medewerker en start een WhatsApp gesprek. Het kan druk zijn, maar we proberen natuurlijk zo snel mogelijk te reageren.