Skip to main content

Met deze buiten training word je fit zónder sportschool

In de tijd van gesloten sportscholen en beperkte activiteiten hebben we geleerd dat het erg leuk kan zijn om, zeker met het mooie weer van de laatste tijd, een buiten training in te lassen.

Met deze buiten training word je fit zónder sportschool

In de tijd van gesloten sportscholen en beperkte activiteiten hebben we geleerd dat het erg leuk kan zijn om, zeker met het mooie weer van de laatste tijd, een buiten training in te lassen. Uiteraard kunnen we allemaal wandelen, fietsen, hardlopen en noem maar op, maar als vechtsporter wil je soms natuurlijk ook wel eens wat anders. Hou je uiteraard aan de opgelegde regels van het RIVM en train dus alleen met je partner, kinderen of huisgenoten met voldoende afstand van elkaar. Beginnen met een looptraining en wat lichte rekoefeningen is natuurlijk prima, maar gooi gelijk wat pads, springtouwen, een medicijnbal en het liefst een groot trapkussen in je sporttas en neem die mee.

Training met handpads

Padsen is heerlijk en kun je prima samen op voldoende afstand uitvoeren. Met kinderen en beginners kun je de voordelige handpads gebruiken, maar voor volwassenen raden we wel aan iets meer uit te geven aan iets duurzamere hand pads. Je zult hier echt vele malen langer plezier van hebben. We raden je aan om de Booster BPM2 pads te nemen. Deze zijn echt super fijn! Je kan een hoop lol beleven aan de kleine focus pads, dus die investering is zo terugverdiend. En laten we wel wezen… voor de rest leven we momenteel behoorlijk zuinig.

Heel erg prettig en bovendien zeer goed voor de training zijn ‘focus pads’, kleine (vaak ronde) trapkussens waar talloze oefeningen en technieken mee geoefend kunnen worden. Ook zonder meer bruikbaar zijn de grotere trapkussens, die vooral bij kinderen, beginners of bij het trainen van krachtige technieken van nut zullen blijken.

 • 199,00
 • 135,00
 • 45,00
 • 229,00

Harde trappen op grote trapkussens

Een groot trapkussen is helemaal feest. Leef je uit met lowkicks, front kicks, side kicks en ronde trappen. En waarom niet, oefen gelijk ook even die wat moeilijkere achterwaartse draaiende trappen en 360 graden trappen. Je kan het trapkussen ook gelijk als extra trainingsmiddel inzetten tijdens de warming-up en training. Leg het kussen vlak op de grond en gebruik het als obstakel om voorwaarts en zijwaarts over heen te springen. Doet gelijk prima dienst als bankje wat we normaal in de gymzaal hebben. Door deze sprongen werk je enorm aan je conditie en sprongkracht. Je benen zullen lekker gaan verzuren.

Naast het opvangen van (harde) trappen kun je het trapkussen nog voor vele andere oefeningen gebruiken: hou het kussen op borsthoogte (en ga steeds hoger) en spring met twee voeten tegelijk op en trek je knieën op zodat je het kussen aantikt. Naarmate je dit vaker doet, zul je merken dat je beenkracht, volume en sprongkracht enorm toeneemt.

Wil je wat meer spelvorm in je training met kinderen (of grote mannen, dat maakt niet uit 😉 )? Gebruik het kussen als ram- of duwkussen om papa of die grote sterke partner weg te duwen in rugby-stijl. Kortom variaties genoeg te bedenken met een beetje creativiteit voor een leuke buitentraining met een groot trapkussen.

 • 79,00

Technische oefeningen

Wil je nog wat gerichter aan de slag met je voetenwerk of het ontwijken van technieken d.m.v. lichaamsbeweging (bobbing en weaving)? Span een koort (of lange budo-band) tussen 2 palen, bomen of hou hem met zn tweeën vast op schouderhoogte. Ga aan het begin van het koord in gevechtshouding staan en beweeg langzaam voorwaarts naar de overzijde terwijl je continue onder het koord doorbeweegt ‘bobbing & weaving’-stijl met je ogen voorwaarts gericht. En voor de martial artists onder ons, nu is het ook een prima tijd om die breektechnieken eens te gaan perfectioneren met onze herbreekbare kunststof breekplanken van verschillende diktes.

Voor hele fanatiek vechtsporters hebben we ook nog verschillen trapkoorden en fitnessbanden om de training van benen- en billen echt pittig te maken. Gebruik deze om je enkels bij je training en je komt uit je trainingsregime als een echt beest!

 • 149,00
 • 10,00
 • 20,00
 • 25,00

Dummies en bokszakken

Tegenwoordig zijn er naast de traditionele bokszakken ook ‘dummy’s’ op de markt. Dit zijn stootpoppen op een voet gevuld met zand of water. Het voordeel van deze dummy’s en/of een bokszak ligt in het feit dat iemand altijd kan trainen zonder partner. Bovendien kan men technieken zo hard uitvoeren als men wenst zonder een ander te blesseren. Deze zijn van dusdanige kwaliteit dat je ze prima in je tuin kunt zetten en als je je dat kan permitteren dus daarop helemaal los kan gaan. Touwtjespringen, buikspieroefeningen en dergelijke is uiteraard ook prima uit te voeren, dus we hoeven deze crisis niet als excuus te gebruiken om uit shape te raken. Osu, Ush, Taekwon en trainze!

 • 150,00
 • 149,00
 • 145,00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *