Top 5 beste boksfilms

| Robin | 1 reactie
De koude maanden gaan weer beginnen en iedereen gaat langzamerhand weer lekker binnen zitten, tv kijken en genieten van de warmte. Kom deze wintermaanden door met leuke boksfilms.

Top 5 beste boksfilms

De koude maanden gaan weer beginnen en iedereen gaat langzamerhand weer lekker binnen zitten, tv kijken en genieten van de warmte. Kom deze wintermaanden door met leuke boksfilms. Vandaag de top 5 beste boksfilms volgens fight2win. Er zijn erg veel goede boksfilms uitgebracht in de afgelopen jaren. Dit zijn slechts de films die ik persoonlijk heb gekeken en ook oprecht goed vond. De boksklassieker Raging Bull van Robert de Niro staat er niet bij omdat ik deze film nog niet heb gezien, maar volgens veel kenners is dit ook zeker een aanrader!

Nummer 5: Southpaw

Het verhaal gaat over de agressieve, gewelddadige bokser Billy Hope (Gyllenhaal) die zich naar de top weet te werken. Wanneer de weltergewicht bokskampioen door zijn gedrag een gevecht uitlokt, met de dood van zijn vrouw als gevolg, valt zijn persoonlijke leven echter aan diggelen. Nadat hij zijn huis kwijtraakt en zijn dochter moet afstaan aan een pleeggezin, probeert hij met behulp van een amateurtrainer zijn leven weer op te pakken. Goede film, meeslepend verhaal. Alleen kan de verhaallijn wat voorspelbaar zijn. Deze film is te zien op Netflix en waarschijnlijk ook ergens te zien op het internet.

Nummer 4: Tyson

Tyson de film is een biografie van één van de meest bekende boksers aller tijden. Tyson wordt gespeeld door de bekende vechtkunstenaar Michael Jai White. De film gaat over de jongere jaren van Mike Tyson. Het begint bij zijn jeugd in Brooklyn New York en gaat zo door naar zijn tijd met trainer Cus D’amato tot aan zijn veroordeling tot verkrachting. Kortom zie je goed weer waar hij begon, hoe hij kampioen werd en ook hoe hij viel. Een erg goede film voor de mensen die Tyson hebben gezien, en ook voor mensen die meer willen zien over hem. Zeker een aanrader om eens te gaan kijken. Deze film is een HBO film en is dus niet te zien op Netfilx, maar je kunt deze film wel bekijken op Youtube.

Nummer 3: Grudge Match

Sylvester Stallone en Robert De Niro spelen in deze film. Grudge match is het verhaal tussen Razor Sharp (gespeeld door Stallone) en Billy Kid (gespeeld door De Niro). De twee voormalige boksers komen terug om nog eenn laatste keer tegenover elkaar te staan in de ring. Beide mannen wisten een keer van elkaar te winnen en dit gevecht zal dus de beslissende wedstrijd worden. Ondertussen in de film proberen de mannen het gevecht te promoten, en komen er een aantal hele grappige fragmenten. Kortom zeker een leuke film om eens te gaan kijken. Beide mannen zijn bekend van hun eigen boksfilms (De Niro speelde in Raging Bull, en Stallone in Rocky) dus als je een beetje fan bent van één van deze films zal het zeker zo voelen. Het is toch wel heel leuke dat deze 2 acteurs vaker voorkomen in de Top 5 beste boksfilms.

Nummer 2: Creed

Creed is het vervolgverhaal op de iconische filmreeks Rocky. Creed is het verhaal van Adonis Creed, de jongste zoon van Apollo Creed (een belangrijk personage in de Rocky films) die zichzelf wil bewijzen als een bokser. Maar zijn familie leden willen hem niet trainen, dus gaat hij naar de man die zijn vader trainde, Rocky Balboa. Adonis Creed heeft zijn beroemde vader, de wereldkampioen zwaargewicht Apollo Creed, nooit gekend doordat hij stierf voor zijn geboorte. Toch valt niet te ontkennen dat boksen in zijn bloed zit. Adonis besluit naar Philadelphia te reizen naar de plek waar de legendarische wedstrijd tussen Apollo Creed en Rocky Balboa plaatsvond. Eenmaal in de stad zoekt hij Rocky op en vraagt hem om hem te trainen. Ondanks dat Rocky uit de bokswereld is gestapt ziet hij potentieel in Adonis. Creed is te zien op Netflix.

Nummer 1: Rocky

Wat is een Top 5 beste boksfilms lijst nou zonder deze klassieker. Rocky de film is een van de meest succesvolle film series van de afgelopen jaren. Met 6 delen en een vervolgserie (Creed) inspireert Rocky Balboa al meerdere generaties. De eerste Rocky film kwam uit in 1976 en is een echt topverhaal. De film gaat over Rocky Balboa een eens veelbelovende bokser van Italiaanse afkomst uit Philadelphia, wiens carrière nooit van de grond is gekomen en tegenwoordig een uitzichtloos leven leidt. Ondertussen is de heersende en ongeslagen zwaargewicht kampioen Apollo Creed op zoek naar een tegenstander voor de belangrijke wedstrijd op 1 januari 1976, nieuwjaarsdag. Tijdens een bezoek aan Philadelphia verzint zijn manager een publiciteitsstunt: Creed zal het opnemen tegen een lokale onbekende bokser, die hierdoor voor een moment in zijn leven in het middelpunt van de aandacht staat en een kans krijgt op de titel, maar waarschijnlijk ook gemakkelijk te verslaan is. De keuze valt op Rocky, de “Italian Stallion”. Het is het ultieme underdog verhaal en dat maakt het verhaal ook zo mooi.

Als je deze film nog niet hebt gezien, ga hem dan heel snel kijken want deze film moet je gezien hebben! Natuurlijk heeft Rocky Balboa meer dan 6 films uitgebracht. Een andere echte aanrader is zeker Rocky 3 en Rocky 4. Twee films waarbij Rocky het onmogelijke trotseert. Ook Rocky is te zien op Netflix mocht je hem willen zien.

Zin gekregen om te gaan boksen?

Verzorging voor Bokshandschoenen

  • 10,00
  • 45,00
  • 20,00
  • 20,00

Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor 16:00 uur besteld,
Vandaag verzonden.
Gratis verzending vanaf € 75,-

© 2023 Fight2Win. Alle rechten voorbehouden.