Skip to main content

Voordelen van kickboksen

| Robin | Reageren
Kickboksen is de laatste jaren enorm in populariteit gegroeid. Vooral onder de jeugd en dames heeft deze vechtsport veel interesse gewekt. De voordelen van kickboksen zijn dan ook legio, van het vergroten tot je lichamelijke conditie tot het verbeteren van je zelfverzekerdheid.

Voordelen van kickboksen

Kickboksen is de laatste jaren enorm in populariteit gegroeid. Vooral onder de jeugd en dames heeft deze vechtsport veel interesse gewekt. De voordelen van kickboksen zijn dan ook legio, van het vergroten tot je lichamelijke conditie tot het verbeteren van je zelfverzekerdheid. Vooral kinderen hebben er heel veel aan om wat meer zelfvertrouwen te krijgen. Het is een harde wereld en helaas is pesten op scholen nog steeds schering en inslag.

Een zelfverzekerd kind heeft veel minder kans om in bedreigende situaties te belanden. De fysieke en mentale aspecten van vechtsporten vergroten het zelfvertrouwen van kinderen en leert hen spelenderwijs om zich assertief op te stellen. De kinderen leren grenzen te stellen en voor zichzelf op te komen! Maar ook kinderen die een kort lontje hebben, hebben voordeel bij het volgen van kickbox lessen.

Een goede leraar / kickbox trainer kan moeilijk opvoedbare kinderen wat discipline bijbrengen. Juist door agressie te botvieren op een bokszak, zijn deze kinderen in staat om hun woede een kant op te sturen. Uit onderzoek is dan ook gebleken dat kinderen die hun agressie gaan beheersen betere resultaten op school gaan halen. Het groepsproces ondersteunt hierin.

Voordelen Kickboksen

 1. Het bevorderen van zelfdiscipline
 2. Het stimuleren van de sociale vaardigheden
 3. Het verbeteren van de conditie
 4. Het leren om doelen te stellen
 5. Het vergroten van het zelfvertrouwen
 6. Het bevorderen van respect naar anderen
 7. Het stimuleren van het oplossen van een conflict zonder te vechten
 8. Het verbeteren van de luistervaardigheden
 9. Het ontwikkelen van teamwork

Kortom, het doen van vechtsport als kickboksen heeft vele voordelen en is belangrijk voor de vorming van ieder kind en volwassene. Het zelfvertrouwen, de conditie, het respect naar anderen toe, allemaal dragen ze bij aan de ontwikkeling. We raden dan ook iedereen aan om eens een keer een proefles te doen bij een sportschool bij u in de buurt. Ervaar het zelf!

Zomaar een greep uit ons assortiment van meer dan 1000 vechtsport artikelen

 • 20,00
 • 25,00

Verzorging voor Bokshandschoenen en jezelf

 • 12,00
 • 15,00
 • Desinfecterende spray bokshandschoenen FreshKO
  18,00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp

Klik hieronder op een medewerker en start een WhatsApp gesprek. Het kan druk zijn, maar we proberen natuurlijk zo snel mogelijk te reageren.