Skip to main content

Voordelen van kickboksen voor kinderen

Kickboksen helpt dit soort kinderen door ze te laten inzien wat ze kunnen. Wat kickboksen doet met kinderen, is dat ze zich bewust worden dat ze helemaal niet zo machteloos zijn. Daarom hoeven ze dus niet snel bang zijn voor andere kinderen. Ze leren voor zichzelf op te komen. Ze gaan hun mannetje staan! Natuurlijk leren ze niet straatvechten.

Voordelen van kickboksen voor kinderen

In dit artikel bespreken we de voordelen van kickboksen voor kinderen. Het wordt steeds populairder om kinderen op kickboksen te doen in plaats van voetbal of ballet. En met goede redenen! Kickboksen is heel goed voor kinderen en we zullen veel redenen aandragen waarom je je zoon of dochter op deze sport moet doen.

Zelfverzekerdheid

Veel ouders doen hun kinderen op kickboksen om ze zelfvertrouwen te geven. We horen allemaal verhalen van kinderen die worden gepest op school of niet heel zeker van zichzelf zijn. Hierdoor hebben ze het niet echt naar hun zin op school. Ook kan dit een oorzaak zijn in het niet hebben van vriendjes.

Kickboksen helpt dit soort kinderen door ze te laten inzien wat ze kunnen. Wat kickboksen doet met kinderen, is dat ze zich bewust worden dat ze helemaal niet zo machteloos zijn. Daarom hoeven ze dus niet snel bang zijn voor andere kinderen. Ze leren voor zichzelf op te komen. Ze gaan hun mannetje staan! Natuurlijk leren ze niet straatvechten. Op elke kickboksschool geldt de gouden regel van de vechtsport: “de technieken die je in de sportschool/dojo leert, dien je niet te gebruiken buiten de ring/sportschool”.

Het mooiste hieraan is dat je als ouder het verschil al snel gaat merken in het gedrag van je kind. Vaak al na twee maanden nadat ze zijn begonnen met trainen, kan je al zien dat ze makkelijker vrienden maken omdat ze omringd worden door leeftijdsgenoten. Ze laten niet over zich heen lopen omdat ze hebben geleerd van kickboksen wat ze allemaal kunnen. Ook zullen ze zich fitter en energieker voelen door het sporten.

Andere voordelen van kickboksen voor kinderen

 • Verbeteren van het reactievermogen
 • Meer energie! Door veel sport gaat je kind zich beter voelen, dit in combinatie met gezond eten en voldoende slaap, zal zeker uw kind helpen.
 • Ze leren discipline! Door de strenge trainingen leren ze dat ze goed moeten opletten, dit helpt ze ook later op school.
 • Kinderen leren wat links en rechts is! Door constant links en rechts te moeten stoten en trappen leren ze welk been/arm links is en welke rechts is.
 • Ze leren respect te hebben voor elkaar! Respect is nummer 1 in de vechtsport.
 • Kinderen worden door kickboksen leniger.
 • Ze worden sterker door kickboksen.
 • Het is een goede uitlaatklep, hierdoor kunnen kinderen hun frustratie/agressie kwijt op een goede manier.

Voeding

Zoals ik al eerder hierboven aangaf zal gezond eten in combinatie met training en voldoende rust je kind erg goed doen. Zoals bij iedere sporter is goede voeding belangrijk om goed te presteren. Maar als je normaal gesproken om 18.00 uur gaat avondeten met het gezin, en nu je kind kickboks training heeft op dit tijdstip kan je je afvragen wat je nu moet doen met het eten. Moeten de kinderen nou voor of na het trainen eten?

Het antwoord ligt ergens tussenin. Als je namelijk de kinderen net voor de training een volledige maaltijd geeft, dan zullen je kinderen te vol zijn. Hierdoor zullen zij niet lekker kunnen trainen, want met een volle maag is het moeilijk om een flinke conditie training zoals een kickbokstraining vol te houden. Maar je wilt de kinderen ook niet op een lege maag laten trainen. Dit kan als gevolg hebben dat ze duizelig worden tijdens het trainen. Dus wat is de beste manier?

Het beste wat je kunt doen is voordat ze gaan trainen ze een klein iets laten eten, denk aan een boterham, tosti, klein beetje pasta, etc. Dit zal ze voldoende energie geven om een uurtje te kickboksen. Na de training als ze thuis zijn, is het een goede tijd om ze hun avond eten te geven.

Rust

Voldoende rust is van essentieel belang voor kinderen. Ze kunnen met rust hun spieren goed laten herstellen. De volgende dag moeten kinderen weer goed kunnen presteren op school dus stuur kinderen na het trainen ook weer op tijd naar bed.

Contributie

Net als bij alle andere sportclubs moet je ook bij kickboksen contributie betalen. De prijs kan verschillen per sportschool maar vaak wordt de prijs bepaald aan de hand van hoe vaak per week je kind wilt trainen. Ben je benieuwd waar je een goede sportschool kunt vinden bij jouw in de buurt, kijk dan even op Google en Google Maps. Hier kan je kickbokssportscholen vinden door het hele land. Bijna alle vechtsportscholen bieden tegenwoordig lessen voor kinderen aan. Bovendien bestaan er bepaalde fondsen van de gemeente, zoals het Jeugdfonds Sport om bij te springen voor materialen en de contributie.

Wat heeft uw kind nodig om te kunnen beginnen met kickboksen

 • Bokshandschoenen
 • Kickboksbroekje
 • Scheenbeschermers
 • Bitje
 • Bandages/binnenhandschoenen voor onder de handschoenen
 • Eventueel een kruisbeschermer

Wij raden je aan om een complete set te kopen. Hier zit alles in wat een kind nodig heeft voor de kickbox training! Onderstaande sets zijn perfect voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 8 jaar! Is uw kind ouder? Bekijk dan alle kickboks sets voor kinderen!

Verzorging voor Bokshandschoenen

 • 15,00
 • 20,00
 • 15,00
 • 59,00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *