Waar is Cardio boksen goed voor?

| Dennis | Reageren
Cardio boksen is een cardiotraining met hoge impact waardoor je heel veel calorieën verbrandt. Cardio bokstrainingen verbranden veel meer calorieën dan andere soorten cardio trainingen.

Waar is Cardio boksen goed voor?

Cardio boksen is voor iedereen geschikt. Man, vrouw, beginnende of gevorderde sporter, veel of weinig ervaring met boksen. Door de combinatie van boksen en fitness zijn de oefeningen heel laagdrempelig. Natuurlijk wel met de nodige uitdaging! Alhoewel dit niet officieel is, wordt doorgaans een leeftijdsgrens van ca. 14 jaar aangehouden.

Cardio boksen om af te vallen

Cardio boksen is een serieuze calorieverbrander

Cardio boksen is een cardiotraining met hoge impact waardoor je heel veel calorieën verbrandt. Cardio bokstrainingen verbranden veel meer calorieën dan andere soorten cardio trainingen. Een reguliere (Cardio) bokstraining kan tot 1000 calorieën in een uur verbranden. In vergelijking met andere cardiotrainingen zoals wandelen (243 calorieën), joggen (398 calorieën) en hardlopen (544 calorieën), overtreft cardio boksen de meeste cardio trainingen.

Cardio boksen helpt specifiek buikvet te verbranden

Hoewel Cardio boksen een serieuze calorieverbrander is, is het ook zeer efficiënt in het verbranden van vet. De hoge intensiteit van een training betekent dat het zeer goed is in het verbranden van vet dat gewoonlijk rond de taille wordt aangetroffen (buikvet). Buikvet wordt vaak in verband gebracht met een hoger risico op diabetes, hartaandoeningen en bepaalde vormen van kanker, zoals slokdarmkanker, darmkanker en alvleesklierkanker. Cardio boksen is een geweldige manier om dat ‘viscerale vet’ rond je middel te verminderen en de daaraan verbonden medische risico’s te helpen verminderen.

Cardio boksen traint je hele lichaam

Laten we eerlijk zijn, dag in dag uit op de loopband of een stevige wandeling maken langs hetzelfde pad kan al snel saai worden. Dergelijke Cardio trainingen geven je ook niet de volledige lichaamstraining die je nodig hebt voor een optimale conditie en gewichtsverlies. Met Cardio boksen train je het hele lichaam waarbij ook al je spiergroepen worden betrokken. Door de hoge intensiteit val je sneller af. Met doorlopend stoten op een bokszak, speedbal of bokspaal, of touwtjespringen en weerstandstraining die in de meeste Cardio bokstrainingen zit ingebouwd, hoef je niet veel anders toe te voegen om jouw gewenste resultaten te bereiken.

Meer voordelen van Cardio boksen

Voor een strak figuur

(Cardio) boksen is super goed voor je figuur. Springen, stoten, blokken en wegduiken zijn ideaal om de spieren in heel je lichaam te versterken. Boksen is de perfecte combinatie van cardio- en krachttraining in één.

Tegen stress

Niets is zo lekker om na een drukke werkdag jezelf helemaal uit te leven tijdens een bokstraining. Zet je verstand op ‘0’ en gaan! Focus je op iets totaal anders dan hetgeen waar je je druk over maakt of gestrest over bent. Bij boksen komt er endorfine vrij en door dit stofje voel je je achteraf heerlijk voldaan.

Voor meer zelfvertrouwen

Boksen geeft een boost aan je zelfvertrouwen. Je oefent ‘gevechtssituaties’, leert je grenzen kennen en ontdekt waartoe je lichaam in staat is. Boksen geeft je controle over je eigen lichaam waardoor je weet wat je moet doen áls er echt iets gebeurt. Lees hier meer over in dit artikel.

Wat heb je nodig voor Cardio boksen?

Cardio boksen is ook qua materiaal vrij laagdrempelig. Je hoeft geen bergen materiaal aan te schaffen om deze leuke sport te kunnen beoefenen. Hieronder een overzicht.

Bokshandschoenen
Deze kun je vast ook wel eens lenen maar uit hygiënisch oogpunt zijn eigen bokshandschoenen zeker aan te raden. Enkele tips voor de aanschaf van bokshandschoenen vind je hier en hulp bij het kiezen van een maat vind je hier.
Makkelijke sportkleding
Dit hangt bij iedereen wel in de kast. Belangrijk is vooral dat je er lekker en goed in kunt bewegen.
Sportschoenen
Je kunt ook zeker op je blote voeten Cardio boksen, maar zorg dan wel voor een zachte en dempende ondergrond. Het makkelijkste is om flexibele sportschoenen te dragen met een dikke verende zool.
Handdoek
Cardio boksen laat je lekker zweten dus een handdoek is ook zeker handig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent bekeken

Voor 16:00 uur besteld,
Vandaag verzonden.
Gratis verzending vanaf € 75,-

© 2023 Fight2Win. Alle rechten voorbehouden.

WhatsApp

Klik hieronder op een medewerker en start een WhatsApp gesprek. Het kan druk zijn, maar we proberen natuurlijk zo snel mogelijk te reageren.