Fight2Win.nl bezorgt super snel
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.
Fight2Win.nl bezorgt super snel
€ 4,95 verzendkosten
en vanaf € 50,- gratis.
Pads en trapkussentraining

Pads en trapkussentraining

De meest gebruikte trainingsmethodes bij diverse vechtsporten is zogenaamde Pads en trapkussentraining. Er zijn verschillende namen voor deze training: pad training, trapkussen training, mitt work, etc etc. Tegenwoordig maken ook veel personal trainers gretig gebruik van deze trainingsmethode. Het is veilig (geen contact met partner), efficiënt (veel vetverbranding en cardio) en ook nog eens leuk. Er zijn verschillende soort stoot- en trapkussens op de markt en uiteraard ook te koop bij Fight2Win: kleine handpads, focus pads, thai pads en grote trapkussens. Deze zijn allemaal te gebruiken voor verschillende type trainingen.

Pads en trapkussentraining

Kleine handpads

Deze pads behoren tot onze meest verkochte pads. Met name de XPRT handpads worden volop verkocht. Ze zijn eral vanaf 49,95 per paar dus een minimale investering. De handpads zijn ideaal voor met name stoottraining. Uiteraard worden deze handpads veel bij kickboksen en thaiboksen gebruikt, maar ook allerlei andere vechtsporters hebben er veel baat bij. Natuurlijk kunnen alle vechtsporten en martial arts waar handtechnieken gebruikt worden, optimaal gebruik maken van deze pads tijdens de Pads en trapkussentraining.

Denk aan vechtkunsten en verdedigingssporten als Krav Maga, Karate, Taekwondo en Kung Fu bijvoorbeeld. Het principe van de training is eenvoudig: men werkt in tweetallen – vandaar zoals eerder gezegd ook populair bij personal trainers en small group training – en de ene geeft met de handen in de pads of op commando in beweging de pads aan (wat meer gevorderde training). Een andere optie is gewoon stilstaand doelwit en de pads alleen statisch hooghouden, zodat degene die stoot zijn of haar eigen tempo bepaalt. Hier vind je de handpads aan in onze webwinkel. Uiteraard kan je ook langskomen in onze showroom in Capelle aan den IJssel (Fascinatio Boulevard 1164, 2909 VA) of bel ons op 010-2263868. We hebben nu ook een mooie combi-aanbieding van leren bokshandschoenen en handpads: de pad training set

Bytomic focus pad

Focus pads

Focus pads lijken op de kleinere handpads, maar zijn veelzijdiger. Zo kun je de focus pads op twee manieren vastpakken met de handpalm omhoog of omlaag. Zo kan men een heel scala aan technieken oefenen van stoten tot allerlei soorten trappen. Bovendien kan men snel wisselen van pads dus zijn ze heel geschikt bij een intensieve training op hoog tempo.

Met name veel Taekwondo scholen maken gebruik van dit soort kussentjes, maar ze zijn als je ze weet te gebruiken geschikt voor allerlei vechttechnieken. Het gebruik van deze kleine kussentjes is eigenlijk net als bij de handpads, alleen is het makkelijker om nu ook combinaties van stoot en traptechnieken af te wisselen. Ook kan men geheel “random” aangeven (voor de gevorderde vechtsporters) om de reactiesnelheid te trainen. Focus pads vind je in de sectie trapkussens in onze webwinkel. Uiteraard kan je ook langskomen in onze winkel in Capelle aan den IJssel (Fascinatio Boulevard 1164, 2909 VA) of bel ons op 010-2263868.

Kickboks trapkussen Booster

Grote trapkussens

De grote trapkussens zijn erg geliefd bij veel vechters en recreanten tijdens de Pads en trapkussentraining. Dit zijn waarschijnlijk ook de bekendste stootkussens. Ze zijn er in vele varianten en prijsklassen. Ze zijn ideaal voor beginners en kinderen die bot gezegd nog niet zo goed kunnen mikken. Voor gevorderden zijn ze eveneens heel geschikt, omdat die juist bij deze kussens hun techniek met volle kracht kunnen uitoefenen.

De grote trapkussens zijn er in verschillende maten, hardheden en gewichten. Gebruik de harde bij echte powerkicks en de zachtere bij beginners en recreanten. Grote trapkussens vind je in de sectie trap- en stoot kussens in onze webwinkel. Uiteraard kan je ook langskomen in onze winkel in Capelle aan den IJssel (Fascinatio Boulevard 1164, 2909 VA) of bel ons op 010-2263868.

Twins Thai Pad trapkussens

Thai pads

Thai pads, ook wel armpads of Pao (Thaise benaming) genoemd, horen echt bij de Thaise scholen. Ze zijn onmisbaar in ieder serieus trainingskamp, dojo en/of sportschool. Ze worden gebruikt om allerlei technieken op te oefenen, maar met name voor het knieën en de harde powerkicks zijn ze heel geschikt. De prijs van Thai pads begint vanaf circa 80 euro tot dik in de 200 euro voor de meest professionele en zware varianten. Thai pads beslaan de gehele onderarm en worden met een “gripbar” en stevige verstelbare straps geleverd. Bekijk nu alle Thai Pads.

Pads, Training, trapkussen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor 16:00 uur besteld,
morgen in huis.
Gratis verzending vanaf € 50,-

Openingstijden

 • Maandag
  10:00-16:00
 • Dinsdag
  10:00-16:00
 • Woensdag
  10:00-16:00
 • Donderdag
  10:00-16:00
 • Vrijdag
  10:00-16:00
 • Zaterdag
  10:00-16:00

Contact

© 2021 Fight2Win.nl. Alle rechten voorbehouden.

Hallo daar!

Kunnen we je misschien ergens mee helpen?

Als je hieronder op de groene knop klikt opent je WhatsApp en kun je met ons appen.

Klik op de knop hieronder.

Accepteer het verzoek.

Start een WhatsApp chat.

Open WhatsApp