Boksen

Boksen

Boksen – ook wel bekend als Westers boksen of Western Boxing – is een razend populaire vechtssport waarin twee mensen de strijd met elkaar met aangaan met uitsluitend de vuisten.

Over het algemeen, tenzij het bare-knuckle matches betreft, draagt men hierbij beschermende handschoenen, ook wel bokshandschoenen. Verder draagt men meestal bandages (windsels, handwraps) een gebitsbeschermers, kruisbeschermer en – afhankelijk van de reglementen – een hoofdbeschermer.

Over het algemeen refereert men aan Westers boksen bij de term, maar over de hele wereld worden bokstechnieken in verschillende gevechtssporten gebruikt. Soms ook aangevuld met slag, stoot- en traptechnieken met de benen, knieën en ellebogen. Te denken valt aan kickboksen, thaiboksen, sanda, savate en nog veel meer exotische vechtsporten.

Eén van de grootste punten in de geschiedenis van het hedendaagse boksen zijn de invoering van de “Marquess of Queensberry Rules” in 1867. DIt heeft het boksen in een enorme stroomversnelling gebracht en vandaag de dag is het zelfs Olympisch en veruit de meest bekeken vechtsport ter wereld.

Uiteraard heeft iedereen wel gehoord van de bekendste boksers uit de geschiedenis: Mike, Tyson, George Foreman, Robert Duran, Bep van Klaveren (we kunnen hier onze Nederlandse trots niet weglaten) en uiteraard één van de grootste beroemdheden ooit: Cassius Clay ofwel Mohammed Ali!

Voor 16:00 uur besteld,
Vandaag verzonden.
Gratis verzending vanaf € 75,-

Kijk ook eens op

© 2022 Fight2Win. Alle rechten voorbehouden.