Krav Maga

Krav Maga

Krav Maga (contact combat) is een Israelische gevechtskunst. Het is oorspronkelijk ontwikkeld voor de Israel Defense Forces (IDF) en is afgeleid van de meest effectieve technieken uit diverse vechtsporten en krijgskunsten zoals aikido, judo, karate, boksen en worstelen.

Krav Maga staat bekend om de focus op reeële dreigings- en gevechtssituaties en de extreme effectiviteit van de beoefende technieken. De Hongaarse Israeliër Imi Lichtenfeld ontwikkelde het Krav Maga vanuit zijn ervaringen in straatgevechten. Imi was zelf ervaren in het westerse boksen en worstelen en kwam geregeld in gevechten om de Joodse gemeenschap in Bratislava te verdedigen.

Na zijn immigratie naar Palestina (Mandatory Palestine) eind jaren ’40 van de 20ste eeuw begon hij lessen te geven aan Joodse para-militaire groepen die later de IDF zouden vormen tijdens de Israelische onafhankelijkheidsoorlog.

De basis en het oorspronkelijke concept van Krav Maga is om de meest effectieve en praktische technieken uit andere vechtstijlen te nemen en deze snel leerbaar te maken aan soldaten (en later burgers). De nadruk ligt op grote motoriek zodat de technieken onder stressvolle situaties op natuurlijke wijze uitgevoerd kunnen worden.

Voor 16:00 uur besteld,
Vandaag verzonden.
Gratis verzending vanaf € 75,-

Kijk ook eens op

© 2022 Fight2Win. Alle rechten voorbehouden.