MMA

MMA

MMA, de afkorting van Mixed Martial Arts, is tegenwoordig één van de meeste dominante en complete vechtsporten die wereldwijd beoefend worden. Het MMA is oorspronkelijk ontsaan uit het Braziliaanse Vale Tude en Luta Livre. Soms wordt het ook nog kooivechten , Freefight of No Holds Barred (NHB) fighting genoemd. In tegenstelling echter tot wat soms beweerd wordt zijn er in het moderne MMA en de grote organisaties behoorlijk wat reglementen en is uiteraard bij lange na niet alles toegestaan.

De eerste keer dat de term MMA gebruikt werd was tijdens – wat nu algemeen beschouwd wordt als belangrijkste punt in de moderne MMA geschiedenis – UFC 1 (Ultimate Fighting Championship).

In de jaren ’90 van de vorige eeuw bracht de Gracie familie uit Brazilië hun aangepaste (Brazilian) Jiu-Jitsu stijl naar de USA. Uiteindelijk leverde dit het allereerste grote globale MMA-toernooi op: UFC 1.

Oorspronkelijk was het idee om de beste vechtstijlen te filteren door vrijwel alles toe te staan. Het MMA name echter sindsdien een gigantische vlucht en heel veel professionele vechters zijn gaan cross-trainen in diverse gevechtsstijlen. Om het veilig te houden, de sport meer mainstream en dus commercieel geaccepteerd te krijgen werden er gaandeweg veel meer regels en gewichtsklassen ingevoerd in tot wat vandaag een razend populaire sport en organisatie is: MMA en de UFC.

Het MMA is vandaag de dag zelfs zo’n grote business wereldwijd, en vooral in de USA, dat het concurreert met het altijd populaire professionele boksen, pro-wrestling en kickboksen.

Voor 16:00 uur besteld,
Vandaag verzonden.
Gratis verzending vanaf € 75,-

Kijk ook eens op

© 2022 Fight2Win. Alle rechten voorbehouden.