Thaiboksen

Thaiboksen

Muay Thai, ook wel bekend als Thaiboksen, is een vechtsport die staande vechttechnieken combineert met technieken en worpen vanuit een clinch-positie. De Thaise vechtkunst is wereldwijd razend populair en wordt: de kunst van 8 ledematen genoemd. Deze bijnaam is afgeleid van de technieken die uitgevoerd worden met de vuisten, ellebogen, knieën en scheenbenen.

Gedurende de 20ste en 21ste eeuw werd het Thaiboksen internationaal enorm op de kaart gezet door westerlingen die wedstrijden begonnen te doen in het Internationale Kickboks-circuit en diverse MMA organisaties.

Muay Thai heeft zich oorspronkelijk ontwikkeld uit het traditionele Muay Boran. Een beoefenaar van deze brute en bikkelharde sport noemt men een Nak Muay. Westerlingen die de sport in Thailand beoefenen noemt mense in Thailand soms Nak Muay Farang: “buitenlandse bokser”. Nederland staat bekend om de topvechters in het kickboksen en het Muay Thai. Zodoende kan men het tegenwoordig ook op enorm veel plekken en sportscholen in Nederland – en dus ook bij jou in de buurt – beoefenen.

Het traditionele Thaiboksen onderscheid zich in Nederland van het kickboksen gemakshalve vooral door het weinig toe passen van de sprekende Thaise technieken zoals elleboogtechnieken en knietechnieken vanuit de clinch. Dit werd bewust bij organisaties als K-1 en Glory weggelaten om het tempo in de wedstrijden voor het kijken publiek hoger en dus aantrekkelijker te maken.

Voor 16:00 uur besteld,
Vandaag verzonden.
Gratis verzending vanaf € 75,-

Kijk ook eens op

© 2022 Fight2Win. Alle rechten voorbehouden.