Fight2Win.nl bezorgt super snel
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.
Fight2Win.nl bezorgt super snel
€ 4,95 verzendkosten
en vanaf € 50,- gratis.
Taekwondo

Taekwondo

Taekwondo is een vechtsport waarbij geen wapen attributen worden gebruikt. Taekwondo kan als volgt vertaald worden: Tae = voet , kwon = hand en do = de manier / de weg. Bij taekwondo wordt dus gebruik gemaakt van de handen, de voeten. Het doel van taekwondo is zelfverdediging en het ontwikkelen van je persoonlijkheid. Bij taekwondo gaat niet alleen om het fysieke gedeelte, het is een manier van denken en er wordt veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van discipline en zelfvertrouwen.

Beheersing en respect

Er wordt bij taekwondo veel aandacht besteed aan beheersing en respect, taekwondo wordt daarom meer gezien als verdediging dan als een vechtsport. Doordat je bij deze sport leert om jezelf te verdedigen, is deze sport niet alleen voor sterke mensen, het is leuk en leerzaam voor iedereen.

Training

Bij taekwondo trainingen komen er verschillende onderdelen aan bod. Er word aandacht besteed aan techniek tijdens de techniektraining. Hier leert men de standen, trappen, stoten en blokken. Het uitvoeren van deze technieken (in een vastgestelde volgorde) wordt gedaan tijdens het stijlvormen. Bij taekwondo wordt er ook gespard. Het sparren gebeurd op verschillende manier, zo heb je een-, twee- en driestapsparren, vrij sparren, gearrangeerd sparren en traditioneel sparren. Tijdens de training worden er ook breektesten afgenomen. Dit is het breken van planken en dergelijke d.m.v. het toepassen van technieken.

Zelfverdediging

Het laatste onderdeel waar men zich bezig houdt tijdens de training is zelfverdediging. Hierbij worden realistische scenario’s nagebootst en wordt er geoefend om jezelf te bevrijden uit armklemmen, verwurgingen en wordt er geleerd hoe je aanvallen met een mes of stok kunt afweren. Taekwondo Dobok

Doelstellingen

De leerlingen moeten ervoor zorgen dat zij zich aan de doelstellingen van het taekwondo houden. Zo wordt er verwacht dat zij hoffelijk en integer zijn (eerlijk, beleefd en respectvol). Ook moeten zij ervoor zorgen dat ze werken aan hun doorzettingsvermogen en aan hun zelfbeheersing, dit zijn namelijk twee belangrijke punten. Als laatste moet een taekwondo leerling beschikken over een enorme geestkracht. Hij moet zich inzetten voor vrede en rechtvaardigheid en mag zich niet laten afschrikken.

Spreekt deze sport je aan en lijkt het je leuk om het te beoefenen? Alles wat je nodig hebt om meteen te beginnen met trainen, zoals Taekwon-do pakken, vind je in onze webshop of in onze winkel. Onze winkel is gevestigd aan de Fascinatio Boulevard 1164 in Capelle aan den IJssel. Vlakbij afslag Rotterdam-Centrum aan de A16.

Voor 16:00 uur besteld,
morgen in huis.
Gratis verzending vanaf € 50,-

Openingstijden

 • Maandag
  10:00-16:00
 • Dindag
  10:00-16:00
 • Woensdag
  10:00-16:00
 • Donderdag
  10:00-16:00
 • Vrijdag
  10:00-16:00
 • Zaterdag
  11:00-15:00

Contact

© 2019 Fight2Win.nl. Alle rechten voorbehouden.

Hallo daar!

Kunnen we je misschien ergens mee helpen?

Als je hieronder op de groene knop klikt opent je WhatsApp en kun je met ons appen.

Klik op de knop hieronder.

Accepteer het verzoek.

Start een WhatsApp chat.

Open WhatsApp