Fight2Win.nl bezorgt super snel
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.
Fight2Win.nl bezorgt super snel
€ 4,95 verzendkosten
en vanaf € 50,- gratis.
Thaiboksen

Thaiboksen

Thaiboksen en Muay Thai zijn twee benamingen voor dezelfde vechtsport. Muay Thai is de oorspronkelijke Thaise benaming, maar wordt ook in Nederland vaak gebruikt naast Thaiboksen. Thaiboksen wordt vaak verward met kickboksen. Beide vechtsporten tonen dan ook veel overeenkomsten. Bij het kickboksen gelden over het algemeen echter wat meer regels en zijn er bepaalde beperkingen opgelegd.

Verschil met kickboksen

Het grootste verschil tussen thaiboksen en kickboksen is dat bij het Thaiboksen knie- en elleboogtechnieken zijn toegestaan. Ook het clinchen wordt gebruikt. Hierbij ‘omarmen’ de vechters elkaar en proberen zij elkaar met de knie of de elleboog te bewerken en indien mogelijk met een worp op de grond te werpen. Bij het kickboksen en boksen worden de tegenstanders van elkaar gescheiden.

Oorsprong

De oorsprong van het Thaiboksen ligt dus in Thailand, maar eind jaren ’60, begin jaren ’70 van de vorige eeuw werd het ook steeds meer beoefend in Amerika en Europa. Ook in Nederland begon het Thaiboksen aan een opmars en ons land heeft sindsdien vele kampioenen voortgebracht. Bij wedstrijden in Europa en Amerika werd het Thaiboksen door reglementaire aanpassingen echter omgevormd tot kickboksen, door het verbieden van bepaalde technieken en het weglaten van traditionele rituele dansen uit het wedstrijdprogramma (rammuai).
Remy Bonjasky
Remy Bonjasky

Bekende vechters

Er worden nu diverse stijlen die zijn voortgekomen uit het Thaiboksen naast- en door elkaar gebruikt. Nederland behoort van oudsher tot de wereldtop en vechters als Peter Aerts, Badr Hari, Ernesto Hoost, Sem Schilt, Remy Bonjasky, Ramon Dekkers, Rob Kaman en Peter Smit wisten vele titels bij elkaar te vechten. In Nederland kun je op talloze sportscholen beginnen met Thaiboksen, hoewel het hier dan dus meestal om kickboksen gaat. Bij trainingen gebruik je goede bokshandschoenen en scheenbeschermers, aangevuld met de nodige bescherming zoals een gebitsbeschermer, een kruisbeschermer en enkelkousen. Hoewel vaak niet verplicht, is het gebruik van een thaiboks broekje wel aan te raden. Deze zijn speciaal ontworpen om de diverse technieken goed uit te kunnen voeren en zitten daarnaast comfortabel. Wil je ook Thaiboksen of Muay Thai beoefenen? Alles wat je nodig hebt om direct te beginnen met trainen vind je in onze webshop of in onze winkel in Capelle a/d IJssel in de buurt van Rotterdam. Ons assortiment bestaat uit onder meer bokshandschoenen, scheenbeschermers, thaiboks broekjes, muay thai shorts, bandages, gebitsbeschermers, enkelkousen en kruisbeschermers voor zowel mannen als vrouwen.

Voor 16:00 uur besteld,
morgen in huis.
Gratis verzending vanaf € 50,-

Openingstijden

 • Maandag
  10:00-16:00
 • Dindag
  10:00-16:00
 • Woensdag
  10:00-16:00
 • Donderdag
  10:00-16:00
 • Vrijdag
  10:00-16:00
 • Zaterdag
  11:00-15:00

Contact

© 2019 Fight2Win.nl. Alle rechten voorbehouden.

Hallo daar!

Kunnen we je misschien ergens mee helpen?

Als je hieronder op de groene knop klikt opent je WhatsApp en kun je met ons appen.

Klik op de knop hieronder.

Accepteer het verzoek.

Start een WhatsApp chat.

Open WhatsApp