Fight2Win.nl bezorgt super snel
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.
Fight2Win.nl bezorgt super snel
€ 4,95 verzendkosten
en vanaf € 50,- gratis.
Peter Smit

Peter Smit

Peter Smit werd op 24 december 1961 in Dordrecht geboren. Als kind was hij een onrustig, tenger ventje met blonde krullen. In de buurt waar hij opgroeide, de Zeehavenbuurt, moest hij vaak letterlijk en figuurlijk vechten voor wat hij waard was. Dit zowel thuis als op straat. Op een dag nam een van zijn neefjes hem mee naar de karateschool van Jan Vleesenbeek. Hier ging er een wereld voor hem open. Peter deed meteen mee en liep een gebroken tand op. Iedereen mocht van hem weten dat dit tijdens karate gebeurd was. Trots vertelde hij het dan ook aan iedereen die het maar horen wilde.

Smit werd een echte topsporter en maakte zijn naam waar in drie vechtdisciplines: het kickboksen, het thaiboksen en het kyokushinkay karate. Hij werd meerdere malen Nederlands kampioen in karate en ook behaalde hij verschillende titels in het karate in het buitenland. Smit werd Europees kampioen in karate en kickboksen en behaalde (in een en hetzelfde jaar) de wereldtitel in het kickboksen en in het thaiboksen.

Door een aanrijding krijgt Smit een chronische enkelblessure. Hierdoor moest hij vroegtijdig een einde maken aan zijn vechtsportcarrière. Dit komt als een harde klap aan bij Smit en hij krijgt een depressie. Na een aantal zware jaren komt Smit zijn depressie ten boven. Hij heeft een nieuw doel voor ogen: Hij wilde door middel van vechtsport, straatkinderen de kans geven iets van hun leven te maken. Hij ging les geven bij verschillende sportscholen en startte zijn eigen sportschool op.

In 2005 had een vriend van Peter problemen. Peter vond dat zijn vriend onrechtvaardig behandeld werd ging zich ermee bemoeien en dit is hem fataal geworden. Op 12 augustus 2005 werd hij in Rotterdam in de val gelokt. Op klaarlichte dag is hij van dichtbij op straat neergeschoten.

Wil jij net als Peter Smit een kickbokstalent worden? Alle kickbox spullen die je nodig hebt om meteen te beginnen met trainen vind je in onze webshop of in onze winkel. Je kunt het adres en de openingstijden van onze vechtsport winkel hier vinden.

Openingstijden
Maandag t/m Vrijdag 10:00-16:00
Zaterdag 11:00-15:00

Fight2Win.nl
Fascinatio Boulevard 1164
2909 VA Capelle aan den IJssel

Peter Smit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor 16:00 uur besteld,
morgen in huis.
Gratis verzending vanaf € 50,-

Openingstijden

 • Maandag
  10:00-16:00
 • Dindag
  10:00-16:00
 • Woensdag
  10:00-16:00
 • Donderdag
  10:00-16:00
 • Vrijdag
  10:00-16:00
 • Zaterdag
  11:00-15:00

Contact

© 2020 Fight2Win.nl. Alle rechten voorbehouden.

Hallo daar!

Kunnen we je misschien ergens mee helpen?

Als je hieronder op de groene knop klikt opent je WhatsApp en kun je met ons appen.

Klik op de knop hieronder.

Accepteer het verzoek.

Start een WhatsApp chat.

Open WhatsApp