Fight2Win.nl bezorgt super snel
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.
Fight2Win.nl bezorgt super snel
€ 4,95 verzendkosten
en vanaf € 50,- gratis.
Voordelen van pads training

Voordelen van pads training

De voordelen van pads training zijn er eigenlijk teveel om op te noemen. Maar laten we beginnen bij het begin. Pads training, wat is het eigenlijk? Het is een vorm van trainen in het kickboksen waarbij je één op één traint op je stoten en trappen. Hiervoor worden pads gebruikt. Hierdoor krijgt de persoon die de pads vasthoudt geen last van zijn of haar handen en polsen. Vandaag gaan we praten over de voordelen die pads trainingen hebben voor jou.

Voordelen van padsen

– reflexen trainen
– goede conditie training
– verbetering van technieken
– verbeteren van je verdediging

Reflexen trainen:

Een van de grote voordelen van trainen op de pads is dat je reflexen worden verbeterd. Als er namelijk iemand jou de opdracht geeft om op zijn commando een bepaalde techniek uit te voeren, moet je snel reageren. Dit zorgt ervoor dat als je gaat sparren je sneller de stoot kunt geven, en sneller op commando van je trainer kunt reageren in de ring. Daarbij worden je stoten en trappen sneller en harder door het trainen op de pads. Hoe vaker je een bepaalde techniek beoefend, hoe beter je wordt in deze techniek uitvoeren.

Verbeteren van de conditie:

Het trainen op de pads is ook een goede conditie training. Als je trainer je op snelheid gaat padsen en je dus heel snel wilt laten gaan met combinaties, met korte rust periodes, bouw je een erg goede conditie op voor kickbokswedstrijden. Padsen is ook een van de beste trainingen die alle kickboksers gebruiken om deze reden. Padsen op deze manier geeft je een heel realistische training dat een kickbokswedstrijd heel goed simuleert. In de ring krijg je ook korte rust periodes, en kom je veel in situaties waarbij je sneller gaat dan dat je comfortabel mee bent.

Verbeteren van je technieken:

Pads training is de beste training om je technieken te verbeteren omdat er constant op je wordt gelet door een trainer. Hij/zij let er op dat je techniek goed is, je handen zijn waar ze moeten zijn en of je been stand goed is. Constant horen wat er beter moet zal je alleen maar beter maken. Daarbij heb je een ander voordeel aan pads training dat een bokszaktraining niet heeft, en dat is dat het stoten op de pads fijner is dan tegen de bokszak.

Pads training is ook één van de beste manieren om je technieken te oefenen en verbeteren. Je leert zoveel van trainen op de pads omdat je iemand hebt die je constant verteld wat je verkeerd doet, bijvoorbeeld dat je jouw handen omhoog moet houden. Hierdoor ga je meer letten op wat je verkeerd doet en waarop je jezelf kunt/moet verbeteren. Daarbij worden je stoten en trappen door pads trainingen harder en sneller. Hoe vaker je bijvoorbeeld een rechtse directe geeft, hoe harder die wordt.

Verbeteren van je verdediging:

Als je iemand hebt die voor jou de pads vasthoudt, dan kan die persoon jou corrigeren op je dekking door je een tik te geven met de pads. Hiermee train je niet alleen je dekking/hoe snel jij je handen terug trekt, maar ook je reactievermogen zodat je stoten ziet aankomen. Als jij namelijk vaak klappen in het midden van een combinatie naar je hoofd krijgt, en je moet die blokken tijdens jouw combinatie. Dan train je jouw reactievermogen. Dit soort oefeningen doet Floyd Mayweather JR heel veel tijdens zijn pads trainingen. Ook kun je ontwijken oefenen bij het padsen! Laat je trainingspartner je na en/of tijdens een combinatie op de pads je rustig terug slaan. Hierdoor word je verplicht om zijn aanval te ontwijken. Hiermee maak je de training realistischer en meer wedstrijdgericht. In een echt gevecht krijg jij natuurlijk ook klappen terug. Dus moet jij oefenen op het ontwijken van deze stoten, want als je dit doet dan leer je die stoten te zien aankomen.
Voordelen van pads training
Pad Training Set

Zoek jij nou een complete trainingset om mee te kunnen trainen? Bekijk dan deze complete set met een paar bokshandschoenen en een paar pads. Dan kan jij de voordelen van pads training snel zelf ervaren!

Pads, Training, Voordelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor 16:00 uur besteld,
morgen in huis.
Gratis verzending vanaf € 50,-

Openingstijden

 • Maandag
  10:00-16:00
 • Dinsdag
  10:00-16:00
 • Woensdag
  10:00-16:00
 • Donderdag
  10:00-16:00
 • Vrijdag
  10:00-16:00
 • Zaterdag
  10:00-16:00

Contact

© 2021 Fight2Win.nl. Alle rechten voorbehouden.

Hallo daar!

Kunnen we je misschien ergens mee helpen?

Als je hieronder op de groene knop klikt opent je WhatsApp en kun je met ons appen.

Klik op de knop hieronder.

Accepteer het verzoek.

Start een WhatsApp chat.

Open WhatsApp