Skip to main content

Bandages of binnenhandschoenen of gelwraps?

Bandages, binnenhandschoenen of gelwraps is een veelgestelde vraag in onze winkel. Het antwoord daarop is niet altijd direct te geven. In dit artikel geven we tips om tot de juiste keuze te komen. Het allerbelangrijkste is dat er in ieder geval iets wordt gebruikt.

Bandages of binnenhandschoenen of gelwraps?

Bandages, binnenhandschoenen of gelwraps is een veelgestelde vraag in onze winkel. Het antwoord daarop is niet altijd direct te geven. In dit artikel geven we tips om tot de juiste keuze te komen. Het allerbelangrijkste is dat er in ieder geval iets wordt gebruikt. Als je dit namelijk niet doet, dan gaat het zweet dat uit je handen komt in je handschoenen trekken. En na verloop van tijd gaan je handschoenen gigantisch stinken. Bovendien wordt de vulling er ook niet beter van en dus gaat de kwaliteit van de bokshandschoen snel achteruit. Wellicht herinner je nog wel de bokshandschoenen die je aan hebt gehad tijdens je proefles!

Voor wie zijn binnenhandschoenen geschikt?

Iedereen kan natuurlijk binnenhandschoenen dragen. De grootste doelgroep zijn echter kinderen in de leeftijd van 6 tot 10 jaar. Een kind kan een binnenhandschoen eenvoudig zelf aan- en uittrekken. Het omdoen van een bandage kan een kind van 6 jaar of ouder natuurlijk wel leren maar is niet heel praktisch. Als kinderen langer op les zitten, en dus over een betere techniek gaan beschikken, is het wel tijd om te leren om gaan met bandages.

Ook onder vrouwen die aan cardioboksen doen zijn de XPR gel-wraps populair. We horen vaak in de winkel dat ze geen tijd willen verliezen met het omdoen van bandages. Extra ondersteuning hebben ze ook niet nodig, maar willen wel graag wat extra padding op de knokkels en het stootvlak van de handen. In onderstaande opsomming staat precies voor wie de binnenhandschoenen een goede keuze zijn.

Binnenhandschoenen zijn ideaal voor:

 • kinderen tot en met 10 jaar
 • mannen en vrouwen die aan cardioboksen, kickfun, boksfit en groepslessen doen
 • heren en vrouwen die recreatief trainen op in een rustig tempo
 • heren en vrouwen die geen extra ondersteuning willen of nodig hebben
 • heren en vrouwen die bandages maar ingewikkeld vinden

Voor wie zijn gelwraps geschikt?

In ons assortiment hebben we een aantal merken gelwraps, namelijk van XPRT, Fumetsu, Booster en Hayabusa. De Hayabusa leverbaar is in S, M, L & XL. Onze ervaring leert dat de standaard vrouwenhand te klein is voor de Booster gelwraps. Zij moeten echt kiezen voor de Hayabusa Gelwraps in de maat S of M. Volwassen heren kunnen kiezen uit beide merken. Natuurlijk kan je langs komen in Capelle aan den IJssel. In onze winkel kan je dan bandages of binnenhandschoenen of gelwraps passen.

De gelwraps hebben een extra laag bescherming ter hoogte van de knokkels en de bovenkant van de hand. Zodoende wordt bij het stoten de vuist en de knokkels extra goed beschermd. De impact van een harde stoot wordt beter opgevangen en de kans op vervelende blessures aan de knokkels is een stuk minder. Door de extra laag gelpadding zijn de gelwraps een stuk dikker. Als je nu al moeilijk in je handschoenen komt zonder bandages aan, dan gaat dat met gel wraps nog moeilijker. Sterker nog, het zal wellicht niet passen. Een nadeel van gelwraps is dat je ze niet zomaar kan wassen in de wasmachine.

Je kan gelwraps gebruiken als:

 • je last hebt van pijnlijke knokkels
 • als je extra bescherming voor je handen wilt
 • als je snel en goed beschermd wilt trainen
 • 29,00

Voor wie zijn bandages geschikt?

Bandages zijn geschikt voor iedereen! Kinderen vanaf 8 jaar vinden wij al slim en zelfstandig genoeg om bandages om te doen. Kies voor kinderen altijd een bandage met een lengte van 250 cm. Volwassen heren kunnen ook een korte bandage dragen maar als je echt de juiste ondersteuning en stevigheid zoekt, dan raden we je echt aan om de lange bandages van 450 cm te gebruiken.

Dus kinderen, mannen en vrouwen, echt iedereen kan bandages gebruiken. Als je de bandages op de juiste manier omdoet, heb je veel comfort, extra ondersteuning en bescherming. Bandages kan je makkelijk wassen in de wasmachine en ze zijn voordelig. Ook zijn ze er in verschillende kleuren. Wij geven altijd het advies om eerst te trainen met bandages of binnenhandschoenen voordat men de stap maakt naar een gelwrap.

 • 22,00
 • 25,00
 • 22,00

Review/Uitleg video’s van ons

Kijk ook eens naar ons mooie assortiment bokshandschoenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *