Bandages omdoen

| Robin | Reageren
Eén van de meest gestelde vragen van kickboksers en boksers heeft te maken met boks bandages omdoen. Veel mensen die beginnen met boksen of kickboksen hebben geen idee hoe ze bandages (ook wel zwachtels of windsels genoemd) moeten omdoen. Ze durven het vaak niet te vragen.

Bandages omdoen

Eén van de meest gestelde vragen van kickboksers en boksers heeft te maken met boks bandages omdoen. Veel mensen die beginnen met boksen of kickboksen hebben geen idee hoe ze bandages (ook wel zwachtels of windsels genoemd) moeten omdoen. Ze durven het vaak niet te vragen. Met als gevolg dat ze of zonder bandages trainen of de bandages dom weg zoveel mogelijk keren rond de hand en pols wikkelen.

Juiste lengte bandages kiezen

Wij verkopen verschillende lengtes bandages, 250 cm, 350 cm en 450 cm. Je begint natuurlijk met het kiezen van de juiste lengte. Kinderen, junioren en (kleine) dames 250 cm en volwassenen 450 cm. Kies je de verkeerde lengte, dan komt het eind van de bandage in zicht of juist niet! En vooral niet te strak om doen. Doe je dat wel, dan is je hand nauwelijks nog te bewegen is en wordt bloedtoevoer tot een minimum beperkt.

Bandages zijn wel degelijk een essentieel onderdeel van boksen en kickboksen. et is dan ook belangrijk om ze op de juiste manier om te doen. Ze zorgen immers voor bescherming van je handen. En bandages zorgen ervoor dat je bokshandschoenen netjes op hun plaats blijven zitten. Dan hebben we de extra functie van zweetopvang nog niet eens meegerekend.

Materiaal bandages: Katoen, Polyester en Poly-Katoen

Bijna alle verkochte bandages van alle merken zijn een mix van polyester en katoen. Deze mix is nodig om een klein beetje rek te geven aan het materiaal zodat het goed om te wikkelen. Tevens is het hierdoor steviger en beter wasbaar. Echte old-school boksers zweren bij 100% katoenen bandages. Hier zit echter geen rek op en dient echt door een ervaren professional om te worden gedaan. Uiteraard hebben wij ook dergelijke bandages in ons assortiment.

Bronnen Internet – How-to bandages omdoen?

Zoals bij veel zaken is de vraag makkelijker dan het antwoord. Niet omdat bandages omdoen nou zo moeilijk is, maar meer omdat er talloze manieren bestaan om ze om te doen. Op het Internet zijn diverse filmpjes te vinden die laten zien hoe je bandages omdoet. Wat ons betreft is de volgende pagina een echte aanrader: Uitleg bandages omdoen Hier wordt aan de hand van plaatjes stap voor stap getoond hoe je bandages om moet doen. De beschrijving bij de plaatjes is in het Engels, maar de plaatjes zeggen genoeg als je de taal niet machtig bent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor 16:00 uur besteld,
Vandaag verzonden.
Gratis verzending vanaf € 75,-

© 2023 Fight2Win. Alle rechten voorbehouden.