Skip to main content

Waar moet je op letten bij het kopen van nieuwe bokshandschoenen?

Bokshandschoenen zijn een essentieel onderdeel van de uitrusting voor elke bokser, of je nu een beginner bent of een doorgewinterde professional. Het juiste paar bokshandschoenen kan het verschil maken tussen een effectieve, comfortabele training en blessures. Bij het kopen van nieuwe bokshandschoenen zijn er verschillende belangrijke overwegingen om in gedachten te houden. In dit artikel […]

Waar moet je op letten bij het kopen van nieuwe bokshandschoenen?

Bokshandschoenen zijn een essentieel onderdeel van de uitrusting voor elke bokser, of je nu een beginner bent of een doorgewinterde professional. Het juiste paar bokshandschoenen kan het verschil maken tussen een effectieve, comfortabele training en blessures. Bij het kopen van nieuwe bokshandschoenen zijn er verschillende belangrijke overwegingen om in gedachten te houden. In dit artikel zullen we bespreken waar je op moet letten om de juiste bokshandschoenen te kiezen.

1. Gewicht van de bokshandschoenen

Het gewicht van bokshandschoenen is een cruciale factor bij het kiezen van het juiste paar. Gewoonlijk varieert het gewicht van bokshandschoenen tussen 8 en 18 oz. Het juiste gewicht hangt af van je lichaamsgewicht en het beoogde gebruik. Zwaardere handschoenen (16 oz en hoger) zijn geschikt voor zwaardere trainingen en sparren, terwijl lichtere handschoenen (8 oz tot 12 oz) meer geschikt zijn voor snelle zaktraining. Als algemene regel geldt dat hoe groter je bent, des te zwaarder de handschoenen moeten zijn om voldoende bescherming te bieden.

2. Het type bokshandschoen

Bokshandschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende typen, waaronder trainingshandschoenen, wedstrijdhandschoenen en zakhandschoenen. Trainingshandschoenen zijn bedoeld voor algemene trainingen, terwijl wedstrijdhandschoenen specifiek zijn ontworpen voor wedstrijden. Zakhandschoenen zijn lichter en ontworpen voor zaktraining en snelheidswerk. Zorg ervoor dat je het juiste type handschoenen kiest dat past bij je trainingsdoelen.

3. Pasvorm en comfort

Een goede pasvorm is essentieel om blessures te voorkomen en effectief te trainen. Zorg ervoor dat de handschoenen nauw aansluiten op je handen zonder te strak of te los te zitten. De meeste bokshandschoenen hebben klittenbandsluitingen om de pasvorm aan te passen. Probeer de handschoenen altijd eerst aan voordat je ze koopt en zorg ervoor dat je handen comfortabel in de handschoenen passen.

4. Kwaliteit en duurzaamheid

De kwaliteit van de bokshandschoenen is van groot belang. Kies handschoenen van hoogwaardige materialen en stiksels. Lederen handschoenen zijn over het algemeen duurzamer dan synthetische opties. Controleer ook de vulling en bescherming in de handschoenen, vooral rond de knokkels en pols. Duurzame handschoenen gaan langer mee en bieden betere bescherming.

5. Budget

Bokshandschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Het is belangrijk om een budget in gedachten te houden, maar probeer niet te bezuinigen op kwaliteit. Kwaliteitsbokshandschoenen zijn een investering in je gezondheid en veiligheid tijdens het boksen.

Ten slotte is het kopen van nieuwe bokshandschoenen een belangrijke beslissing voor elke bokser. Zorg ervoor dat je rekening houdt met het juiste gewicht, het type handschoen, de pasvorm, de kwaliteit en je budget bij het maken van je keuze. Met de juiste bokshandschoenen kun je veilig en effectief trainen en het beste uit je bokssessies halen.

Ruim 300 modellen bokshandschoenen bij Fight2Win

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *