Waarom doen MMA-vechters, Boksers en Kickboksers aan touwtjespringen?

| Gabriel | Reageren
Touwtjespringen is veel moeilijker dan sommige mensen denken, totdat ze het proberen. Die mensen zijn misschien gewend aan andere vormen van cardio, maar niet aan de relatief explosieve aard van touwtjespringen.

Waarom doen MMA-vechters, Boksers en Kickboksers aan touwtjespringen?

Heb je ooit touwtje gesprongen?

Ik heb het niet over het kinderspel dat je vroeger op het basisschool pleintje speelde, ik heb het over echt touwtjespringen.

Waar het enige dat je kan horen het wip geluid van het touw tegen de grond, de geluiden van de sportschool en de eigen ademhaling is. Geen plezier en spelletjes hier. Touwtjespringen is keihard werken!

Een MMA-vechter, Bokser en Kickbokser springt touw om dezelfde redenen als eigenlijk elke atleet touwtje springt:

Hele goede redenen om te gaan touwtjespringen

1. Uithoudingsvermogen

Touwtjespringen is veel moeilijker dan sommige mensen denken, totdat ze het proberen. Die mensen zijn misschien gewend aan andere vormen van cardio, maar niet aan de relatief explosieve aard van touwtjespringen. Het lijkt misschien niet zo moeilijk om je voeten een centimeter (of minder) van de grond te krijgen. Maar probeer het. Als je het heel vaak per minuut doet wordt het op een gegeven moment veel zwaarder. Je hartslag gaat omhoog, je gaat zweten. Het is een geweldige boost voor als je wilt werken aan je conditie. Naarmate je het vaker beoefent zul je ook merken dat je langer en vaker kunt springen dan dat je in het begin deed.

2. Voetenwerk

Touwtjespringen vergt veel meer voetdiscipline dan je zou denken, net als het uithoudingsvermogen. Kleine, precieze en goed gecontroleerde bewegingen, zelfs bij stress (of uitputting, aan het einde van een trainingssessie) zijn niet eenvoudig. Touwtjespringen leert dat. Nauwkeurig voetenwerk wordt onderdeel van je natuurlijke spiergeheugen. Springtouw, vooral meer geavanceerde bewegingen zoals de cross-over, dubbele skips, switch-skips, enz., en zie hoe je voetenwerk verbetert. Ken je die lichtvoetige, bijna stuiterende beweging waar sommige topvechters mee vechten? Het soort snelle switchen van houding dat er vlot uitziet? Een groot deel daarvan wordt ook medemogelijk gemaakt door het springtouw.

3. Coördinatie

Dit is gerelateerd aan voetenwerk, maar het betreft het hele lichaam. Het omhoog helpen van je voeten ​​vereist het vermogen om mentaal een timing vast te stellen terwijl je lichaam synchroon loopt met je bewustzijn. Als je kijkt naar iemand die goed is in touwtjespringen en ook al gevorderd is, kan je zien hoe het ritme dat tot stand is gekomen.

Met een goede concentratie kan je heel ver komen. Dit zal leiden tot meer coördinatie en vaardigheid. De hele dag en elke dag. Coördinatie is een van de belangrijkste onderdelen van het ontwikkelen van een effectief vechtspel. Alles werkt, er is totale controle en er zijn strakke reactietijden, die dingen maken iemand een betere atleet en zeker ook een betere vechter.

4. Mentale gesteldheid

Touwtjespringen is in het begin verschrikkelijk vervelend. Je verknoeit het constant, het touw raakt je tenen, je lichaam loopt niet synchroon of je schat een draai verkeerd in. Er zal minstens één keer zijn dat je het touw gooit uit frustratie. Het gebeurt gewoon en net als je denkt dat je goed wordt, worden er nieuwe technieken toegevoegd en dat kan heel frustrerend zijn. Het is ook een van de oefeningen waarbij je ‘in je hoofd’ zit. Er moet concentratie zijn, maar er is ook ruimte om na te denken, en het is moeilijker om niet gefrustreerd te raken over jezelf. Het valt fysiek niet mee en het blijven doorzetten van de brandende kuiten (en armen) vergt daarom ook mentaal uithoudingsvermogen en discipline.

Touwtjespringen is slechts een van die dingen die vereist zijn bij vechtsporten, of vaak vereist zijn. Er is een reden waarom het al heel lang een basistrainingsmethode is; omdat het ertoe doet. MMA-vechters, boksers en kickboksers touwtjespringen omdat ze beter willen worden, en het is een geweldige manier om de dingen aan te scherpen die hen beter zullen maken. Probeer het en zie het voor jezelf! Wij bij Fight2Win hebben heel veel springtouwen van verschillende merken in ons assortiment. Dus mocht je opzoek zijn naar een goeie en mooie kwaliteit springtouw, neem een kijkje in de Fight2Win webshop of kom langs in de winkel.

 • 25,00
 • 20,00
 • 25,00
 • 25,00
 • 30,00
 • 169,00
 • 20,00
 • 149,00
 • 10,00
 • 20,00
 • 20,00
 • 30,00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor 16:00 uur besteld,
Vandaag verzonden.
Gratis verzending vanaf € 75,-

© 2023 Fight2Win. Alle rechten voorbehouden.