Skip to main content
Top Ten logo

Top Ten

Ben je op zoek naar vechtsportartikelen van Top Ten? Dan ben je bij Fight2Win aan het juiste adres want wij hebben diverse vechtsportartikelen van Top Ten in ons assortiment!

TOP TEN

Top Ten is een merk dat de vechtsporten fundamenteel heeft veranderd door tientallen jaren innovaties en moed voor het verbeteren van veranderingen. De Duitse vechtsportpionier Georg F. Brückner was niet tevreden met alle beschermingsmiddelen die op dat moment beschikbaar waren. Daar ontwikkelt hij met de hulp van talloze verschillende experts zijn eigen assortiment hand-, voet- en hoofdbeschermers. Deze worden gemaakt van een rubberachtig materiaal genaamd “BayFlex®”.

TOP TEN VERGROOT

De innovatieve safety equipment, die op dat moment al de naam TOP TEN draagt, wordt voor het eerst internationaal gepresenteerd op de WAKO Wereldkampioenschappen in Londen. Ook de World Boxing Association AIBA toont als eerste interesse in de unieke beschermende kleding.

Door de brede acceptatie van atleten, coaches en verenigingen, en door het toe te passen in de meeste grote internationale competities, werden de superieure eigenschappen van TOP TEN-producten snel gevestigd.

BAYFLEX®

Tegenwoordig wordt de TOP TEN-hoofdbeschermer van BayFlex® beschouwd als een uitstekende innovatie. Het geldt als een technologische revolutie haast van een andere planeet. Deze eerste indruk werd in de loop van de tijd bestendigd. Dit zorgt ervoor dat de hoofdbescherming nog steeds een van de bestsellers is wereldwijd.

OVERNAME

Op 30 december 1992, een trieste dag in de geschiedenis van het merk, stierf oprichter van TOP TEN Georg F. Brückner veel te vroeg. Dit in zijn geboorteplaats Berlijn op 62-jarige leeftijd. In hetzelfde jaar levert TOP TEN de boksuitrusting voor de Olympische Spelen in Barcelona.

De algemeen directeur van Budoland Headquarters (Duitsland) Peter Kruckenhauser neemt de wereldwijde distributie van TOP TEN-producten over. Ze leveren de uitrusting voor het Olympisch bokstoernooi in Atlanta, VS. In Wenen (Oostenrijk) ontmoet Peter Kruckenhauser de vertegenwoordigers van de Taekwon-Do World Federation. De ITF was en is tot op de dag van vandaag enthousiast over de kwaliteit en het ontwerp van de handschoenen. De International Taekwon-do Federation tekent daarom een contract met TOP TEN, dat nog steeds geldig is.

OLYMPISCHE SPELEN

In 1997 werd er een nieuw, wereldwijd distributienetwerk voor TOP TEN opgezet en zal het opnieuw de officiële leverancier zijn op de WAKO Wereldkampioenschappen in Dubrovnik/Kroatië.

De officiële boksuitrusting van de Olympische Spelen in Sydney in 2000 is opnieuw TOP TEN. Voor de 3e keer op rij is het de officiële leverancier van Olympische Spelen. Daarnaast is het Duitse bedrijf met de Europese WAKO Kampioenschappen in Moskou wederom sponsor van een groot evenement op het gebied van kickboksen.

Met de Jeugd Olympische Spelen in Singapore in 2010 is TOP TEN terug op Olympische wedstrijden. In hetzelfde jaar wordt de nieuw ontwikkelde hoofdbeschermer “Avantgarde” met doorslaand succes gepresenteerd. De nieuwe bescherming gebaseerd op de verwerking van het beproefde BayFlex®-materiaal met een combinatie van modern futuristisch design.

TOP TEN’S SUCCES

Op dit moment is TOP TEN nog altijd bezig met het duurzaam verbeteren en door ontwikkelen van producten en zo gaat het succesverhaal verder.

Tot op heden zijn meer dan 100 Europese en wereldkampioenschappen in Taekwon-Do, kickboksen en boksen, evenals 3 Olympische Spelen en de Olympische Jeugdspelen uitgerust met TOP TEN veiligheidsuitrusting. Een ongelooflijke ontwikkeling.

Wil je de vechtsportartikelen van Top Ten liever eerst even passen of bekijken? Kom gerust langs in onze vechtsportwinkel aan de Fascinatio Boulevard 1164 in Capelle aan den IJssel (vlakbij Rotterdam). Voor de deur kun je altijd gratis parkeren. Onze openingstijden vind je onderaan de pagina.

Natuurlijk hebben we in onze vechtsportwinkel ook een hele grote collectie vechtsportartikelen van andere bekende vechtsportmerken. Heb je een vraag? Bel of mail ons gerust. WhatsAppen kan trouwens ook (icoontje rechtsonder in je scherm).

Klantenbeoordeling

Top Ten

Top Ten vechtsportartikelen bij Fight2Win

WhatsApp

Klik hieronder op een medewerker en start een WhatsApp gesprek. Het kan druk zijn, maar we proberen natuurlijk zo snel mogelijk te reageren.