3 tips voor hardere kickboks trappen

| Robin | Reageren
We hebben 3 fundamentele tips voor hardere kickboks trappen! Zo kan jij de volgende training laten zien hoe hard je echt kunt trappen! De 3 tips zijn voor de roundhouse kick. Dit is één van de meest effectieve wapens in kickboksen en thaiboksen.

3 tips voor hardere kickboks trappen

We hebben 3 fundamentele tips voor hardere kickboks trappen! Zo kan jij de volgende training laten zien hoe hard je echt kunt trappen! De 3 tips zijn voor de roundhouse kick (of turning kick). Dit is één van de meest effectieve wapens in kickboksen en thaiboksen. Er zijn veel mensen die de roundhouse kick niet goed doen. Met onderstaande tips kan jij de roundhouse kick beter uitvoeren en dus ook harder trappen.

Tip 1: gebruik je schenen

Het gebruik van je schenen is een belangrijk onderdeel van bijna elke muay thai trap. Als het goed is, leer je tijdens de eerste lessen met welke deel van je been je moet trappen. Maar toch hebben veel beginners veel moeite om met de schenen te trappen. Vaak trappen beginners met hun wreef, dit is niet goed. Ten eerste doen trappen met je voet/wreef half niet zo veel pijn. Een volle scheen tegen jouw bovenbenen, ribben en/of hoofd doet veel meer pijn dan een wreef. Daarnaast zijn trappen met de wreef gevaarlijker voor je. In je voeten zitten allemaal kleine botjes. Deze botjes kunnen erg gemakkelijk breken als je tegenstander je trap blokt met zijn scheen. Dit is waarom met je schenen trappen heel belangrijk is. Een handige tip om met je schenen te trappen, is om verder naar binnen te stappen voordat je trapt. Hierdoor ben je dichterbij je tegenstander en ga je automatisch met je schenen trappen.

Tip 2: heupen indraaien

Veel mensen die net beginnen met kick/thaiboksen maken vaak deze fout. Ze draaien hun heupen niet in tijdens de trap. Hierdoor kun je je tegenstander niet goed raken, want als je je heupen niet indraait trap je gewoon recht omhoog. Een echte muay thai roundhouse kick zoals ze dat noemen, moet je zien als een honkbalknuppel. Als je een honkbalknuppel gebruikt, dan haal je hem naar achteren en dan zwaai je hem helemaal door. Precies zo moet je ook trappen wil je maximale kracht halen uit je trappen.

Tip 3: draai je voet in

Deze tip sluit aan op tip twee. Wat je namelijk ook erg vaak ziet bij beginnende kickboksers is dat ze wel hun heupen willen indraaien maar dat niet ver genoeg kunnen. Vaak komt dat omdat hun voet recht naar hun tegenstander wijst, hierdoor kun je niet voldoende je heupen indraaien. Hier beneden zie je een voorbeeld van hoe je voeten moeten staan: Zoals je hier kunt zien is het standbeen helemaal weggedraaid van de tegenstander. Hierdoor geef je de heupen de ruimte om helemaal door te draaien.

Met deze 3 Tips voor hardere kickboks trappen hoop ik dat je vooruit zal gaan met je trappen. Probeer deze drie tips samen te voegen in je trappen en je zult zien hoe veel harder je trappen zullen worden. Gebruik ook scheenbeschermers die passen bij je lichaam. Kom voor optimaal advies langs onze winkel in Capelle aan den IJssel.

De beste scheenbeschermers vind je bij Fight2Win

Verzorging voor scheenbeschermers en jezelf

  • 12,00
  • 25,00
  • 15,00
  • 15,00

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor 16:00 uur besteld,
Vandaag verzonden.
Gratis verzending vanaf € 75,-

© 2023 Fight2Win. Alle rechten voorbehouden.