Bokshandschoenen voor kinderen

| Robin | Reageren
We verkopen vele modellen bokshandschoenen voor kinderen. Deze bokshandschoenen kunnen worden gebruikt voor vele sporten waaronder boksen, kickboksen en thaiboksen.

Bokshandschoenen voor kinderen

We verkopen vele modellen bokshandschoenen voor kinderen. Deze bokshandschoenen kunnen worden gebruikt voor vele sporten waaronder boksen, kickboksen en thaiboksen. Bij het kopen van een bokshandschoen moet je als ouder letten op de volgende punten:

  • leer of kunstleer
  • welke maat bokshandschoen
  • duimbeschermer aanwezig
  • kleur
  • binnenhandschoenen of bandages
  • onderhoud

Moet ik een bokshandschoen van leer of kunstleer kopen?

Het verschil tussen leer en kunstleer is met het blote oog niet goed te zien. Een kunstleren bokshandschoenen voelt wat plastic aan maar is prima voor kinderen die gaan beginnen met kickboksen en niet zeker weten of ze het blijven willen doen. Het voordeel is dat kunstleren bokshandschoenen goedkoper zijn dan leren bokshandschoenen. Het grootste nadeel is echter dat kunstleren bokshandschoenen sneller gaan stinken omdat ze minder goed ventileren. Qua vulling en bescherming zit er weinig verschil tussen. We raden dan ook aan om voor kleine kinderen, in de leeftijd van 5 tot en met 8 jaar, kunstleren bokshandschoenen (PU, skintex) aan te schaffen. Op deze leeftijd zweten ze nog niet dusdanig veel en is de kans op afhaken aanwezig. Een goede koop is dan bijvoorbeeld de Bokshandschoen Competitor V1 van XPRT Fight Gear. Deze is leverbaar in diverse kleuren en alle (jeugd)maten.

Welke maat bokshandschoenen heeft mijn kind nodig?

Jongens en meisjes in de leeftijd van 5 tot 7 jaar adviseren we handschoenen van 6 oz. Kinderen van 8 tot 10 jaar adviseren we 8 oz. Maar ieder kind is anders. Zo kan een kind van 10 jaar klein en licht zijn voor zijn of haar leeftijd. Dan is 6 oz beter. Maar een kind van 7 kan ook groot zijn voor zijn of haar leeftijd en dan is 8 oz weer beter. Als je echt twijfelt over het gewicht, dan kan je altijd langs komen in onze winkel in Capelle aan den IJssel. We kunnen dan de 6 oz en de 8 oz aan doen en dan kunnen we kijken welke handschoen het beste past! We spreken hier overigens over het gewicht van de handschoenen en niet zozeer de maat. Het gewicht (6 oz of 8 oz) is echter wel ook bepalend voor de maat.

Is er een duimbeschermer aanwezig?

Alle bokshandschoenen voor kinderen die wij verkopen zijn voorzien van een duimbeschermer. Dit betekent dat de duim is vastgemaakt aan de rest van de handschoen. Hierdoor kan de duim niet dubbel slaan en zodoende voorkom je vervelende blessures.

Is de kleur van de kinder bokshandschoenen belangrijk?

De kleur van de bokshandschoenen is voor veel kinderen heel belangrijk. In onze winkel zien we veel kinderen die de kleur belangrijker vinden dan de pasvorm. Dit is natuurlijk niet de juiste volgorde van belangrijkheid en daarom proberen we kinderen altijd goed te adviseren. Gelukkig hebben we de meeste handschoenen in alle kleuren en maten zodat dit geen probleem hoeft te zijn. Een zwarte bokshandschoenen is altijd makkelijker te combineren met andere kleuren kickboksbroekjes en scheenbeschermers dan bijvoorbeeld roze. Hou daar rekening mee bij aanschaf van een paar bokshandschoenen.

Moet mijn kind binnenhandschoenen of bandages dragen?

Het dragen van binnenhandschoenen is aan te raden voor kinderen die veel zweten. Het zweet gaat in de binnenhandschoenen zitten en deze doe je vervolgens in de was. Hierdoor blijven de handschoenen langer fris. Oudere kinderen raden we aan om bandages te dragen. Deze geven meer ondersteuning en bescherming. Het is aan de trainer om te bepalen hoe of wat. In onze kinder kickboks sets doen we altijd een paar korte bandages (als dit bij de set is inbegrepen).

Hebben bokshandschoenen onderhoud nodig?

Het belangrijkste bij bokshandschoenen is het goed laten ventileren. Het zweet moet namelijk uit de bokshandschoenen verdampen. Gebeurt dit niet, dan gaan de bokshandschoenen gigantisch stinken. Daarom moet je de bokshandschoenen altijd na de training uit de sporttas halen en op een plek leggen waar ze kunnen drogen. Een goede plek is de garage of op de deurmat. Verder kan je de bokshandschoenen 2x per jaar licht invetten met wat vaseline. Dit moet je alleen doen als je leren bokshandschoenen hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor 16:00 uur besteld,
Vandaag verzonden.
Gratis verzending vanaf € 75,-

© 2023 Fight2Win. Alle rechten voorbehouden.