Skip to main content

Bokshandschoenen voor kinderen van 6-7 jaar

Bokshandschoenen voor kinderen van 6-7 jaar zijn essentieel bij het kickboksen. Als je zoon of dochter een proefles gaat doen, dan kunnen ze altijd bokshandschoenen lenen op de club. Na de training niet vergeten om goed de handen te wassen want 9 van de 10 keer stinken die leen handschoenen verschrikkelijk.

Bokshandschoenen voor kinderen van 6-7 jaar

Bokshandschoenen voor kinderen van 6-7 jaar zijn essentieel bij het kickboksen. Als je zoon of dochter een proefles gaat doen, dan kunnen ze altijd bokshandschoenen lenen op de club. Na de training niet vergeten om goed de handen te wassen want 9 van de 10 keer stinken die leen handschoenen verschrikkelijk. Koop dan ook bokshandschoenen als je kind het leuk vindt en door wilt gaan met lessen.

Welke maat bokshandschoenen heb ik nodig?

Kinderen van 5, 6 en 7 jaar raden we aan om bokshandschoenen van 6 oz te gebruiken. Dit is een standaard gewicht voor kinderen met een normaal postuur. Maar geen enkel kind is gelijk dus mocht je zoon of dochter groter en zwaarder zijn dan andere kinderen, dan is het raadzaam om 8 oz te kopen.

Moet ik kunstleren of leren bokshandschoenen kopen?

Een leren bokshandschoen is altijd beter dan een kunstleren bokshandschoen. Deze laatste heeft de neiging om eerder te scheuren op de stiknaden. Maar kinderen slaan nog niet zo hard en als ze 1x in de week trainen, dan is een kunstleren handschoenen prima. Als kinderen 2x per week gaan trainen, dan raden we wel een leren handschoen aan.

Meest verkochte bokshandschoenen voor kinderen

Gebruik van bandages of binnenhandschoenen

Net als volwassenen zweten kinderen ook. Het is dan ook verstandig om je kind binnenhandschoenen te laten dragen onder de bokshandschoenen. Deze nemen het zweet op en hierdoor blijven de bokshandschoenen lekker fris ruiken. Je kan er ook voor kiezen om te werken met een korte bandage van 250 cm. Maar kinderen zullen vaak geen geduld hebben om deze om te doen. Een binnenhandschoen is dan ook de snelste en makkelijkste manier. We raden je de binnenhandschoenen van XPRT te kopen in maat XS voor €10,-.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *