Bokshandschoenen voor kinderen van 8-9 jaar

| Robin | Reageren
Kinderen in de leeftijd van 8 en 9 jaar kunnen het beste kickboksen en boksen met 8 oz bokshandschoenen. Deze bokshandschoenen zijn ruim 50 gram zwaarder dan de 6 oz handschoenen en ook iets groter.

Bokshandschoenen voor kinderen van 8-9 jaar

Welke bokshandschoenen voor kinderen van 8 – 9 jaar zijn de juiste? Dat is een vraag die we vaak horen in onze winkel. Een simpel antwoord is niet te geven want ieder kind is anders maar 9 van de 10 keer geven we als advies 8 oz. Deze maat past perfect kinderen in deze leeftijdscategorie.

Welke maat bokshandschoenen heb ik nodig?

Kinderen in de leeftijd van 8 en 9 jaar kunnen het beste kickboksen en boksen met 8 oz bokshandschoenen. Deze bokshandschoenen zijn ruim 50 gram zwaarder dan de 6 oz handschoenen en ook iets groter. Hierdoor is de verhouding van het postuur ten opzichte van de bokshandschoen beter. Kinderen zijn niet allemaal gelijk. Sommige zijn groter en zwaarder, andere zijn kleiner en lichter. We adviseren kinderen die echt klein van stuk zijn maar wel 8 of 9 jaar zijn, om toch te trainen met 6 oz. Voor kinderen van 8 en 9 die groter en zwaarder zijn dan hun leeftijdsgenootjes kunnen beter 10 oz nemen. Let wel, dit is ook het wedstrijdgewicht van volwassenen, dus dat is echt een stuk groter en zwaarder.

Moet ik kunstleren of leren bokshandschoenen kopen?

Een leren bokshandschoen is altijd beter dan een kunstleren bokshandschoen. Deze laatste heeft de neiging om eerder te scheuren op de stiknaden. Maar kinderen slaan nog niet zo hard en als ze 1 keer in de week trainen, dan is een kunstleren handschoenen prima. Als kinderen 2 maal per week gaan trainen, dan raden we wel een leren handschoen aan. Ook als uw kind behoorlijk zweet is een leren bokshandschoen aan te bevelen aangezien dit minder zweet dan kunstleder.

Meest verkochte bokshandschoenen voor kinderen

Gebruik van bandages of binnenhandschoenen

Net als volwassenen zweten kinderen ook. Het is dan ook verstandig om je kind binnenhandschoenen te laten dragen onder de bokshandschoenen. Deze nemen het zweet op en hierdoor blijven de bokshandschoenen lekker fris ruiken. Je kan er ook voor kiezen om te werken met een korte bandage van 250 cm. Maar kinderen zullen vaak geen geduld hebben om deze om te doen. Een binnenhandschoen is dan ook de snelste en makkelijkste manier. We raden u de binnenhandschoenen van XPRT te kopen in maat XXS of XS voor €10,-.

Binnenhandschoenen voor Bokshandschoenen

Gel-wraps voor Bokshandschoenen

  • 27,50

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor 16:00 uur besteld,
Vandaag verzonden.
Gratis verzending vanaf € 75,-

© 2023 Fight2Win. Alle rechten voorbehouden.