Skip to main content

Het verschil tussen bokshandschoenen en kickbokshandschoenen

In onze winkel krijgen we vaak de vraag over het verschil tussen bokshandschoenen en kickbokshandschoenen. Vandaag de dag is er weinig verschil meer en kan je met alle bokshandschoenen uit onze winkel zowel boksen als kickboksen. De kleine verschillen die er wel zijn, zullen we hieronder uitleggen. De klassieke bokshandschoen We verkopen verschillende topmodellen klassieke […]

Het verschil tussen bokshandschoenen en kickbokshandschoenen

In onze winkel krijgen we vaak de vraag over het verschil tussen bokshandschoenen en kickbokshandschoenen. Vandaag de dag is er weinig verschil meer en kan je met alle bokshandschoenen uit onze winkel zowel boksen als kickboksen. De kleine verschillen die er wel zijn, zullen we hieronder uitleggen.

De klassieke bokshandschoen

We verkopen verschillende topmodellen klassieke bokshandschoenen, waaronder die van het nieuwe Italiaanse boksmerk Boxia Italy en van het beroemde Cleto Reyes. Dit zijn echt bokshandschoenen en dat is te zien aan de lange platte schaft. Ook zijn de Cleto Reyes bokshandschoenen ruimer aan de binnenkant. Zodoende kunnen prof boksers er met een dik ingepakte handen ook in.

Aan de bokshandschoenen van Cleto Reyes hangt een flink prijskaartje maar dan heb je ook wel een hele bijzondere bokshandschoenen. Zo is er gebruik gemaakt van de allerbeste kwaliteit leer, echt top of the bill! De handschoenen zijn met de hand gemaakt in Mexico door trotse vakmannen. De binnenvoering is waterafstotend en hierdoor blijven de handschoenen super fris. Ook blijft de kwaliteit van de vulling perfect. Het is dan ook niet verrassend dat de Cleto Reyes bokshandschoenen worden gedragen tijdens belangrijke bokswedstrijden.

De verschillende kickbokshandschoenen

Er bestaan grote verschillen tussen de verschillende merken en modellen. Wat we zelf fijn en prettig vinden is extra padding op de handpalm en op de pols. Dit geeft extra comfort bij het sparren en tijdens de training. Als je trappen en stoten opvangt, dan is dat kleine beetje extra padding echt super lekker en het beschermt je kwetsbare polsgebied ook beter. De Twins BGN bokshandschoen blinkt hier in uit.

Ook de King Pro bokshandschoenen zijn super fijn om mee te trainen. Door het verlengde polsstuk heb je extra ondersteuning en bescherming voor je pols. Ook bij de King Pro kickbokshandschoenen ben je verzekerd van een stevige vulling, een duimbeschermer en een lekkere pasvorm. Dan zijn er zelfs nog de Thor handschoenen. Dit is de allernieuwste modellijn van King Pro bokshandschoenen. Het grootste verschil zit in de sluiting en in de extra padding rondom de bokshandschoenen. Het is een super fijne handschoen maar wel met een flink prijskaartje.

De diverse modellen van XPRT zijn aantrekkelijk geprijsd. Zo zijn de XPRT Top Gloves gemaakt van leer en hebben ze padding rondom de pols. Dat geeft een comfortabel gevoel en door de lange klittenbandsluiting blijft de handschoen perfect zitten. Ook bij dit model is de vulling lekker dik, is de duimbeschermer aanwezig en zijn de stiknaden versterkt. Dus als je op zoek bent naar de handschoen met de beste prijs-kwaliteitsverhouding, dan raden we de XPRT Top Gloves bokshandschoenen aan.

Natuurlijk ben je ook welkom in onze winkel om het verschil tussen bokshandschoenen en kickbokshandschoenen met eigen ogen te kunnen zien. We zijn 6 dagen in de week geopend. Voor de deur kan je gratis parkeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *