Top 5 goede voornemens voor 2023

| Dennis | Reageren
Goede voornemens zijn een leuke uitdaging, een manier om aan jezelf te bewijzen dat je sterk bent en natuurlijk zijn goede voornemens bij uitstek geschikt om een mooi nieuw doel te stellen voor de komende maanden.

Top 5 goede voornemens voor 2023

Het einde van het jaar is weer inzicht en in deze periode staat altijd dezelfde vraag centraal: “Heb je nog goede voornemens voor het nieuwe jaar?” Een serieus antwoord blijkt vaak opvallend lastig en daarom helpen we je graag op weg. De gouden regel bij goede voornemens? Zorg dat jouw goede voornemens haalbaar zijn. Klinkt natuurlijk logisch, maar nog vaak genoeg worden niet realistische goede voornemens bepaald. Het resultaat? Men haakt snel af.

5 goede voornemens voor het nieuwe jaar

Wij helpen je graag op weg met de Fight2Win top 5 goede voornemens voor 2023.

Goede voornemen 1: Bokszaktraining

Boksen is écht niet alleen voor mannen en gevorderde sporters. Ook jij kan boksen! Boksen is een HITT training (High Intensity Interval Training). Dat betekent dat je continu in verschillende hartslagzones traint. Dat is goed voor je algehele lichaamskracht, conditie, balans, coördinatie, vetverbranding en je geest. Daarnaast is boksen één van de sporten waarbij je het meeste calorieën verbrandt én je kunt letterlijk je negatieve gevoelens en stress van je afslaan. Boksen is dus goed voor lichaam én geest.

Hebben we je trouwens al verteld dat bokszaktraining opvallend leuk is? Je denkt vast: “Boksen? Nee, niets voor mij”, maar let maar eens op wat het met je doet als je een aantal stoten maakt! Daarnaast hoef je echt niet speciaal lid te worden van een sportschool. Bokszaktraining is heel geschikt om gewoon lekker thuis te doen. Je hebt vast ergens wel een vrij stukje om een bokszak op te hangen dus bezoek onze winkel en zoek een mooie bokszak uit!

Jouw goede voornemen: “Ik ga volgende week beginnen met iedere maandag en donderdag minimaal 30 minuten boksen op een bokszak.”

 • 10,00
 • 150,00
 • 60,00
 • 425,00

Goede voornemen 2: Gezonder eten

Dit goede voornemen is ieder jaar één van de meest genoemde goede voornemens. Het probleem is echter dat men vaak helemaal niet goed weet wat ‘gezonder eten’ nou echt inhoudt. Natuurlijk weten we allemaal dat groente en fruit gezond is, maar een eetpatroon bestaande uit alleen groente en fruit is natuurlijk niet realistisch.

Je kunt gezonder eten door onderstaande punten (vaker) na te leven.

 • Eet iedere dag veel groente en fruit
 • Eet iedere dag volkoren producten
 • Eet minimaal 1 keer per week peulvruchten zoals bruine of witte bonen, kikkererwten of linzen
 • Eet ongeveer 3 eieren per week
 • Eet iedere dag een handvol ongezouten noten (pinda’s zijn geen noten)
 • Drink iedere dag een paar glazen melk of een schaaltjes yoghurt (melk of yoghurt van dieren, soja of andere planten)
 • Eet 1 keer per week vis (het liefst vette vis zoals haring, heilbot, zalm of makreel)
 • Eet weinig rood of bewerkt vlees zoals worst of vleeswaren (rood vlees is vlees van koeien, schapen, geiten en varkens)
 • Drink weinig dranken waar suiker inzit zoals sap en fris
 • Eet weinig producten die gemaakt zijn van witte tarwebloem, zoals witbrood, koekjes, biscuits en zoutjes

Een mooi lijstje en zeker ‘makkelijker gezegd dan gedaan’, maar stel jezelf ook hier een goed voornemen wat duidelijk en haalbaar is.

Jouw goede voornemen: “Ik begin iedere dag met een schaaltje yoghurt met een lekker stukje fruit, dinsdag wordt visdag en zoete dranken koop ik niet meer.”

Goede voornemen 3: Iets nieuws leren

Loop je al een tijdje met het idee om iets nieuws te gaan doen? Waarom ben je er dan nog niet mee begonnen? Iets nieuws leren geeft je echt heel veel voldoening. Probeer het gewoon!

Jouw goede voornemen: “Voor eind januari heb ik de eerste serieuze actie ondernomen om het idee waar ik al lang mee loop echt te gaan verwezenlijken.”

Goede voornemen 4: Minder drukmaken

Je kent de standaard reactie wel: “Maak je daar toch niet zo druk om joh!” Leuk, maar wat heb je er aan? Jij zit nou eenmaal zo in elkaar en maakt je druk op dingen… Maar heb je jezelf wel eens de vraag gesteld: “Kan ik er eigenlijk wel iets aan doen?” Als het antwoord op die vraag “Nee” is, wat heeft het dan voor nut om je er überhaupt druk om te maken?

Zo’n instelling verander je logischerwijs niet eenvoudig, maar je kunt het jezelf wel iets makkelijker maken. Merk je dat je jezelf weer druk maakt om iets wat je niet kunt veranderen? Doe eens bokshandschoenen aan en sla je in 30 minuten lekker leeg op een bokszak. Lichaam én geest… Weet je nog?

Jouw goede voornemen: “Ik maak me alleen nog druk om zaken waar ik (op dat moment) ook echt invloed op heb.”

Goede voornemen 5: Meer genieten

Men zegt wel eens: “Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd”. Natuurlijk zwaar afgezaagd, maar er zit wel degelijk een kern van waarheid in. Iedere dag van je leven zou er 1 moeten zijn waarvan je hebt genoten. Absoluut niet realistisch en dat betekent ook niet dat je dagelijks tot het uiterste moet gaan, maar als je aan de eind van de dag in de spiegel kunt zeggen: “Dit was een waardevolle dag” dan heb je het goed gedaan. Ene Jack zei ooit: “Make each day count.”

Jouw goede voornemen: “Ik zie iedere dag als een nieuwe kans om iets mee te doen.”

Het gehele team Fight2Win wenst jou heel veel succes met je goede voornemens en natuurlijk een geweldig en sportief nieuwjaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor 16:00 uur besteld,
Vandaag verzonden.
Gratis verzending vanaf € 75,-

© 2023 Fight2Win. Alle rechten voorbehouden.