Training met pads en trapkussens

| Robin | Reageren
De meest gebruikte trainingsmethodes bij diverse vechtsporten is zogenaamde Pads en trapkussentraining. Er zijn verschillende namen voor deze training: pad training, trapkussen training, mitt work, etc etc. Tegenwoordig maken ook veel personal trainers gretig gebruik van deze trainingsmethode.

Training met pads en trapkussens

De meest gebruikte trainingsmethodes bij diverse vechtsporten is zogenaamde Pads en trapkussentraining. Er zijn verschillende namen voor deze training: pad training, trapkussen training, mitt work, etc etc. Tegenwoordig maken ook veel personal trainers gretig gebruik van deze trainingsmethode. Het is veilig (geen contact met partner), efficiënt (veel vetverbranding en cardio) en ook nog eens leuk. Er zijn verschillende soort stoot- en trapkussens op de markt en uiteraard ook te koop bij Fight2Win: kleine handpads, focus pads, thai pads en grote trapkussens. Deze zijn allemaal te gebruiken voor verschillende type trainingen.

Kleine handpads

Deze pads behoren tot onze meest verkochte pads. Met name de XPRT handpads worden volop verkocht. Ze zijn eral vanaf 49,95 per paar dus een minimale investering. De handpads zijn ideaal voor met name stoottraining. Uiteraard worden deze handpads veel bij kickboksen en thaiboksen gebruikt, maar ook allerlei andere vechtsporters hebben er veel baat bij. Natuurlijk kunnen alle vechtsporten en martial arts waar handtechnieken gebruikt worden, optimaal gebruik maken van deze pads tijdens de Pads en trapkussentraining.

Denk aan vechtkunsten en verdedigingssporten als Krav Maga, Karate, Taekwondo en Kung Fu bijvoorbeeld. Het principe van de training is eenvoudig: men werkt in tweetallen – vandaar zoals eerder gezegd ook populair bij personal trainers en small group training – en de ene persoon geeft met de handen in de pads of op commando in beweging de pads aan (wat meer gevorderde training). Een andere optie is gewoon stilstaand doelwit en de pads alleen statisch hooghouden, zodat degene die stoot zijn of haar eigen tempo bepaalt.

Focus pads

Focus pads lijken op de kleinere handpads, maar zijn veelzijdiger. Zo kun je de focus pads op twee manieren vastpakken met de handpalm omhoog of omlaag. Zo kan men een heel scala aan technieken oefenen van stoten tot allerlei soorten trappen. Bovendien kan men snel wisselen van pads dus zijn ze heel geschikt bij een intensieve training op hoog tempo.

Met name veel Taekwon-do scholen maken gebruik van dit soort kussentjes, maar ze zijn -als je ze goed weet te gebruiken- geschikt voor allerlei vechttechnieken. Het gebruik van deze kleine kussentjes is eigenlijk net als bij de handpads, alleen is het makkelijker om nu ook combinaties van stoot en traptechnieken af te wisselen. Ook kan men geheel random aangeven (voor de gevorderde vechtsporters) om de reactiesnelheid te trainen.

  • 135,00
  • 75,00
  • 79,00
  • 199,00

Grote trapkussens

De grote trapkussens zijn erg geliefd bij veel vechters en recreanten tijdens de Pads en trapkussentraining. Dit zijn waarschijnlijk ook de bekendste stootkussens. Ze zijn er in vele varianten en prijsklassen. Ze zijn ideaal voor beginners en kinderen die bot gezegd nog niet zo goed kunnen mikken. Voor gevorderden zijn ze eveneens heel geschikt, omdat die juist bij deze kussens hun techniek met volle kracht kunnen uitoefenen.

  • 110,00

Thai pads

Thai pads, ook wel armpads of Pao (Thaise benaming) genoemd, horen echt bij de Thaise scholen. Ze zijn onmisbaar in ieder serieus trainingskamp, dojo en/of sportschool. Ze worden gebruikt om allerlei technieken op te oefenen, maar met name voor het knieën en de harde powerkicks zijn ze heel geschikt. De prijs van Thai pads begint vanaf circa 80 euro tot dik in de 200 euro voor de meest professionele en zware varianten. Thai pads beslaan de gehele onderarm en worden met een gripbar en stevige verstelbare straps geleverd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor 16:00 uur besteld,
Vandaag verzonden.
Gratis verzending vanaf € 75,-

© 2023 Fight2Win. Alle rechten voorbehouden.

WhatsApp

Klik hieronder op een medewerker en start een WhatsApp gesprek. Het kan druk zijn, maar we proberen natuurlijk zo snel mogelijk te reageren.