Waar en waarom een kickboksset kopen?

| Robin | Reageren
In een complete kickboks set zitten alle kickboksartikelen die je nodig hebt. En uiteraard koop je een kickboksset bij Fight2Win altijd met een leuke korting ten opzichte van de losse artikelen.

Waar en waarom een kickboksset kopen?

Een Kickboksset kopen doe je bij Fight2Win! Kickboksen is in Nederland al jaren aan een flinke opmars bezig. Sportscholen in alle uithoeken van Nederland bieden kickboks lessen aan. Wie voor het eerst gaat kickboksen doet meestal eerst een proefles en bij de meeste sportscholen zijn er wel kickboks spullen te leen. Ga je echt van start met kickboksen dan raden wij aan om je eigen kickboks spullen aan te schaffen. Niet alleen vanuit hygiënisch oogpunt maar ook omdat bokshandschoenen en scheenbeschermers voor kickboksen zich naar je lichaam gaan vormen. Als de kickboks handschoenen en scheenbeschermers ook door anderen gebruikt worden dan zullen ze nooit zo goed passen als wanneer je je eigen kickboks spullen koopt.

Zoals bij elke sport of hobby staat er dus helaas wel een financiële investering tegenover als je wilt beginnen met kickboksen. Maar een aantal artikelen is nou eenmaal echt noodzakelijk om veilig en verantwoord te starten met kickboksen. Aangezien je uiteindelijk toch alle artikelen nodig zult hebben, is het een goede tip om te kijken naar een complete kickboks set. In een kickboks set zitten alle kickboksartikelen die je nodig hebt. En uiteraard koop je een set altijd met een beetje korting ten opzichte van de losse artikelen. Met het grootste aanbod van complete kickboks sets in Nederland ben je dus bij ons aan het juiste adres.

Waaruit bestaat een complete kickboks set en welke moet ik kiezen?

Bij een Kickboks set kopen moet je vooral aan een goede bescherming denken. Het is tenslotte geen Nordic Walking of Jeu de Boules waar we het over hebben. Onderstaande kickboks artikelen mogen dan naast een goed paar bokshandschoenen ook zeker niet ontbreken.

Bitje

Zeer belangrijk bij het kickboksen is een bitje, ook wel mondbeschermer of gebitsbeschermer genoemd. Een bitje zorgt ervoor dat als je klaar bent met kickboksen al je tanden nog netjes (en vast) in je mond zitten. Onderschat het belang van een bitje niet, want deze beschermd niet alleen tegen schade aan je tanden, maar ook zelfs tegen kaakbreuken en hersenletsel.

Kruisbeschermer

Een kruisbeschermer, ook wel tok of toque genoemd, is voor heren / jongens essentieel. Het beschermd je ‘beste vriend’ tegen invloeden van buitenaf en zorgt ervoor dat je ‘hem’ gewoon kunt blijven gebruiken waarvoor hij bedoelt is. Ook voor dames zijn er uiteraard kruisbeschermers te koop om te beschermen tegen ongeoorloofde en onbedoelde technieken richting het kruis.

Bandages

Bandages, ook wel windsels of zwachtels genoemd, vormen een zeer belangrijk onderdeel van je kickboks outfit. Ze zorgen ervoor dat je handen, knokkels en polsen beschermd worden. Ook vangen ze het nodige zweet op, waardoor je bokshandschoenen fris blijven. Daarnaast zorgen bandages er ook voor dat je bokshandschoenen niet gaan schuiven omdat ze beter opgevuld zijn. Een alternatief voor bandages zijn binnenhandschoenen.

Bokshandschoenen / Kickbokshandschoenen

Kickboksen zonder bokshandschoenen wordt ook wel straatvechten genoemd en is uiteraard niet toegestaan. Bokshandschoenen zijn een verplicht onderdeel bij het kickboksen. Bokshandschoenen / kickbokshandschoenen zijn er in talloze soorten (en maten). Kijk bij het uitkiezen van bokshandschoenen zeker niet alleen naar het uiterlijk. De maat (gewicht) dient uiteraard goed te zijn (hanteer als richtlijn de maattabellen op onze website). Ook is er de keuze tussen lederen en kunstlederen bokshandschoenen. Wij adviseren altijd om voor leren bokshandschoenen te kiezen. De levensduur is over het algemeen een stuk langer. Er bestaan echter vandaag de dag ook merken die materialen gebruiken die minstens net zo sterk of zelfs nog sterker zijn dan leer.

Scheenbeschermers

Scheenbeschermers bij het kickboksen zijn niet alleen bedoeld om je eigen schenen te beschermen, maar ook voor het beschermen van je ‘tegenstander’ dan wel sparringspartner. Als beginnend kickbokser zijn je schenen nog niet gewend aan het geven van harde trappen zonder bescherming. Ook het ‘ontvangen’ van een trap van iemand die geen scheenbeschermers draagt voelt een stuk minder aangenaam. Scheenbeschermers voor kickboksen zijn verkrijgbaar in kousmodellen (kinderen), katoenen varianten of kunstlederen voorgevormde scheenbeschermers.

Enkelkousen

De enkelkousen die bij het kickboksen gebruikt worden zijn strakke kousen die bescherming bieden en enkelblessures voorkomen.

Kickboksbroekje

Een kickboksbroekje is bij het kickboksen geen pure noodzaak, maar wel handig en aan te raden. De kickboksbroekjes zijn speciaal ontworpen voor (hoge) trappen. Bovendien zijn ze gemaakt van zacht materiaal waardoor het niet schuurt, iets wat bij een gewoon sportbroekje wel het geval kan zijn.

Met bovenstaande artikelen kun je een kickboks set kopen. Bij ons zijn deze ook verkrijgbaar als complete kickboks set en ben je direct klaar om te beginnen met trainen. Natuurlijk zijn bitjes, kruisbeschermers, bandages, bokshandschoenen, scheenbeschermers, enkelkousen en kickboksbroekjes bij ons ook los verkrijgbaar. Maar zoals gezegd worden de kickboks sets aangeboden met een leuke korting en ‘matchen’ de artikelen altijd mooi met elkaar. Natuurlijk kan je een Kickboks set kopen in onze winkel in Capelle aan den IJssel.

Ruime keuze uit complete kickboks sets

  • Van 260,00
  • Van 240,00
  • Vanaf 418,00
  • Vanaf 80,00
  • Van 240,00
  • Van 89,00
  • Van 250,00
  • Van 105,00

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor 16:00 uur besteld,
Vandaag verzonden.
Gratis verzending vanaf € 75,-

© 2023 Fight2Win. Alle rechten voorbehouden.