Skip to main content

Wat is het verschil tussen binnenhandschoenen en gel wraps

Bij het beoefenen van vechtsporten zoals boksen, kickboksen en MMA is het van cruciaal belang om je handen te beschermen tegen blessures. Zowel binnenhandschoenen als gel wraps zijn populaire opties om dit te bereiken. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze twee beschermingsmiddelen? In dit artikel zullen we de kenmerken en voordelen van […]

Wat is het verschil tussen binnenhandschoenen en gel wraps

Bij het beoefenen van vechtsporten zoals boksen, kickboksen en MMA is het van cruciaal belang om je handen te beschermen tegen blessures. Zowel binnenhandschoenen als gel wraps zijn populaire opties om dit te bereiken. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze twee beschermingsmiddelen? In dit artikel zullen we de kenmerken en voordelen van binnenhandschoenen en gel wraps vergelijken.

Binnenhandschoenen

Binnenhandschoenen of handwraps, zijn dunne geweven stoffen handschoenen die direct op de hand worden gedragen onder je bokshandschoenen. Ze bieden verschillende voordelen:

  • Handbescherming: Binnenhandschoenen bieden extra bescherming voor je handen, met name de knokkels, vingers en polsen. Ze verminderen de kans op schaafwonden en blessures.
  • Zweetabsorptie: Deze handschoenen zijn meestal gemaakt van ademende materialen die zweet absorberen, waardoor je handen droog blijven tijdens het sparren.
  • Stabiliteit: Binnenhandschoenen zorgen voor extra stabiliteit en ondersteuning voor je polsen, wat nuttig kan zijn bij het werpen van krachtige stoten.

Gel wraps

Gel wraps zijn een modernere variant van handbescherming voor vechtsportbeoefenaars. Ze bestaan uit een combinatie van gelkussentjes en elastische stof en worden rechtstreeks om je handen gewikkeld onder je bokshandschoenen. Hier zijn enkele voordelen van gel wraps:

  • Schokabsorptie: Gel wraps bieden uitstekende schokabsorptie, waardoor de impact van stoten op je handen wordt verminderd. Dit helpt blessures te voorkomen.
  • Comfort: De gelkussentjes zorgen voor extra comfort en demping tijdens het slaan, waardoor vermoeidheid wordt verminderd.
  • Gemak: Gel wraps zijn eenvoudig aan te brengen en passen zich goed aan de vorm van je handen aan, wat ze handig maakt voor snelle trainingssessies.

Het verschil tussen binnenhandschoenen en gel wraps

Het belangrijkste verschil tussen binnenhandschoenen en gel wraps ligt in de mate van bescherming en comfort die ze bieden. Binnenhandschoenen zijn meer gericht op basisbescherming en vochtafvoer, terwijl gel wraps betere schokabsorptie en demping bieden. De keuze tussen deze twee hangt af van je persoonlijke voorkeur en de intensiteit van je training.

Het is belangrijk op te merken dat, ongeacht welke optie je kiest, handbescherming essentieel is om blessures te voorkomen. Zowel binnenhandschoenen als gel wraps zijn waardevolle accessoires voor vechtsportbeoefenaars, en je kunt ze aanpassen aan je specifieke behoeften en comfortniveau.

Binnenhandschoenen en gel wraps bij Fight2Win

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *