Skip to main content

Track & trace

Kan ik mijn bestelling volgen?

Ja dat kan. Vrijwel alle pakketten verzenden wij via de pakketservice van PostNL. Hiervoor is altijd een Track & Trace code beschikbaar. In hoge uitzondering verzenden wij ook wel eens iets via brievenbuspost. In dat geval wordt er door ons geen Track & Trace code verstrekt.

Zodra wij jouw bestelling gaan inpakken ontvang je van ons een e-mail met daarin een Track & Trace code om je bestelling te kunnen volgen.

Mijn Track & Trace code werkt niet

Als je al binnen enkele uren de Track & Trace code controleert, kan het zijn dat PostNL je pakket nog niet heeft ontvangen. In dat geval werkt je Track & Trace code ook nog niet. Normaal gesproken werkt iedere Track & Trace code sowieso vanaf de volgende ochtend.

Mijn Track & Trace link werkt niet

Sommige e-mailproviders schakelen uit veiligheidsoverweging bepaalde links in e-mailtjes uit. In dat geval zou het zo kunnen zijn dat jouw Track & Trace link niet werkt. Geen probleem natuurlijk. In dat geval kun je het formulier hieronder gebruiken om met je postcode en Track & Trace code je bestelling als nog te kunnen volgen.

WhatsApp

Klik hieronder op een medewerker en start een WhatsApp gesprek. Het kan druk zijn, maar we proberen natuurlijk zo snel mogelijk te reageren.