Fight2Win.nl bezorgt super snel
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.
Fight2Win.nl bezorgt super snel
€ 4,95 verzendkosten
en vanaf € 50,- gratis.
Ramon Dekkers

Ramon Dekkers

Ramon Dekkers werd op 4 september 1969 geboren in Breda. Op twaalf jarige leeftijd begon hij met vechtsporten. Eerst ging hij op judo maar na een paar maanden ging hij boksen. Hij bokste een jaar toen hij besloot om te beginnen met Muay Thai trainingen bij zijn stiefvader Cor Hemmers. Zijn trainer zag veel potentie in Dekkers.

Op zestien jarige leeftijd vocht Dekkers zijn eerste partij. Deze won hij door middel van een KO. Er zouden nog meer wedstrijden volgen waar Dekkers met een KO zou winnen. Dit was best opvallend omdat Dekkers slechts 55 kilo woog. Veel van zijn tegenstanders onderschatte Ramon, na de wedstrijd zeiden zij dan dat Ramon sterker was dan dat hij eruit zag.

Ramon won steeds meer wedstrijden met een KO en werd steeds bekender in de Muay Thai wereld. Toen Ramon achttien was werd hij Nederlands kampioen en won zijn eerste titel.

Vechten in Thailand

Dekkers heeft tegen een paar van de beste Thaise vechters gevochten. Aan het begin van zijn carrière vond Dekkers deze wedstrijden erg lastig omdat hij nog moest wennen aan de Thaise regels. Toch wist hij geregeld een wedstrijd te winnen. Het ging een beetje gelijk op, de ene keer verloor hij, de andere keer won hij. Dat hij wel eens verloor kwam ook omdat hij nooit een uitdaging weigerde. Dekkers vocht tegen iedereen ook al was diegene groter en had hij meer ervaring. Ook vocht Dekkers altijd, zelfs al had hij een blessure. Natuurlijk verloor hij ook wel eens omdat de tegenstander gewoon weg beter was.

Op 18 maart in 2011 vocht Ramon Dekkers zijn afscheidspartij. Deze vocht hij tegen Marino de Florin in Rotterdam. In de vierde ronde won Dekkers door middel van een KO. Dat Ramon stopte met wedstrijden betekende niet dat hij zich niet meer bezig hield met de sport. Integendeel, hij werd trainer van twee teams: ‘Team Dekkers’ en ‘Golder Glory’.

In 2005 stond Dekkers, tegen iedereens verwachting in, toch weer in de ring. Hij tekende een contract bij K-1. Hij vocht volgens de MMA regels tegen Genku Sudo maar verloor het gevecht. Hierna volgde nog een wedstrijd volgens de normale k-1 regels en nam Dekkers het op tegen de Amerikaanse Duane Ludwig. Dekkers raakte echter enkele dagen voor de partij geblesseerd aan zijn rechterschouder. Het hele gevecht vocht Dekkers alleen met zijn linkerarm. Dekkers won uiteindelijk op punten.

Zijn echte afscheid was een supergevecht tegen Joeri Mes op de K-1 Grand Prix 2006 in Nederland op 13 mei 2006. Hij verloor de partij en onmiddellijk na het gevecht pakte hij de microfoon en kondigde zijn afscheid aan. Hij overleed op 27 februari 2013.

Wil jij net als Ramon Dekkers een kickbokstalent worden? Alles wat je nodig hebt om meteen te beginnen met trainen vind je in onze webshop of in onze winkel. Je kunt het adres en de openingstijden van onze vechtsport winkel hier vinden.

Openingstijden
Maandag t/m Vrijdag 10:00-16:00
Zaterdag 11:00-15:00

Fight2Win.nl
Fascinatio Boulevard 1164
2909 VA Capelle aan den IJssel

Ramon Dekkers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor 16:00 uur besteld,
morgen in huis.
Gratis verzending vanaf € 50,-

Openingstijden

 • Maandag
  10:00-16:00
 • Dindag
  10:00-16:00
 • Woensdag
  10:00-16:00
 • Donderdag
  10:00-16:00
 • Vrijdag
  10:00-16:00
 • Zaterdag
  11:00-15:00

Contact

© 2020 Fight2Win.nl. Alle rechten voorbehouden.

Hallo daar!

Kunnen we je misschien ergens mee helpen?

Als je hieronder op de groene knop klikt opent je WhatsApp en kun je met ons appen.

Klik op de knop hieronder.

Accepteer het verzoek.

Start een WhatsApp chat.

Open WhatsApp