Fight2Win.nl bezorgt super snel
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.
Fight2Win.nl bezorgt super snel
€ 4,95 verzendkosten
en vanaf € 50,- gratis.
Remy Bonjasky

Remy Bonjasky

Remy ‘The Flying Gentleman’ Bonjasky is een professionele Nederlands-Surinaamse kickbokser. Bonjasky werd in 1976 in Suriname geboren. In 1981 verhuisde hij op vijfjarige leeftijd naar Nederland. In Nederland begon Bonjasky met voetbal en dit was een tijd lang zijn favoriete sport. Een leven zonder voetbal kon hij zich niet voorstellen. Op zijn 16de brak hij zijn linkerbeen en mocht hij twee maanden niet voetballen. Helaas ging het niet erg goed met het herstel en bleef hij pijn in zijn heup houden. Toch wilde hij zijn droom om een prof te worden niet opgeven en ging door. Hij kreeg het echter niet voor elkaar om op hetzelfde niveau te blijven spelen als dat hij gewend was en besloot uiteindelijk toch te stoppen.

Toen hij 18 was ging hij met een vriend mee naar de “Mejiro Gym”. Hier was Bonjasky gelijk onder de indruk van het Muay Thai en begon met trainen. Toen hij 19 was won hij gelijk zijn eerste wedstrijd door een technische knock-out. Hij stond in de ring tegenover de MMA vechter Valentijn Overeem. Remy besloot om zijn baan op te zeggen en zich fulltime met de sport bezig te houden.

K-1 wereldkampioen

Dit bleek een juiste keuze te zijn want in 2003 werd Bonjasky K-1 wereldkampioen. Dit zou niet de laatste keer zijn dat hij K-1 kampioen zou worden. In 2004 verdedigde hij zijn titel en won weer. In de jaren hierna lukte het Bonjasky niet meer om zijn titel te verdedigen maar in 2008 kreeg het het toch weer voor elkaar een K-1 titel in de wacht te slepen.

In juli 2007 kwam Bonjasky in het nieuws doordat hij een medaille van de Amsterdamse burgemeester in ontvangst nam. Deze medaille verdiende hij omdat hij de Nederlandse politie heeft geholpen om twee Britse criminelen te arresteren. De mannen schoten, vanuit een bestelbusje, ijzeren pijltjes naar voorbijgangers. Remy werd door een van de pijltjes geraakt maar startte toch een achtervolging in. Hij belde ondertussen met de politie en deze wisten de criminelen te arresteren.

In 2010 opende Remy Bonjasky zijn eigen school, de “Bonjasky Academy” in Almere, maar is twee weken na de opening zelf wel gestopt met wedstrijden vechten. De vechter had problemen met zijn netvlies, dat losliet en werd hier een aantal keer aan geopereerd. Hij was helaas genoodzaakt om te stoppen. In 2011 deed Bonjasky mee met het sbs 6 programma “Sterren dansen op het ijs”. Hij viel als derde bekende Nederlander af.

Wil jij net als Remy Bonjasky een kickbokstalent worden? Alle kickboks spullen die je nodig hebt om meteen te beginnen met trainen vind je in onze webshop of in onze winkel. Je kunt het adres en de openingstijden van onze vechtsport winkel hier vinden.

Openingstijden
Maandag t/m Vrijdag 10:00-16:00
Zaterdag 11:00-15:00

Fight2Win.nl
Fascinatio Boulevard 1164
2909 VA Capelle aan den IJssel

Remy Bonjasky, topvechters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor 16:00 uur besteld,
morgen in huis.
Gratis verzending vanaf € 50,-

Openingstijden

 • Maandag
  10:00-16:00
 • Dinsdag
  10:00-16:00
 • Woensdag
  10:00-16:00
 • Donderdag
  10:00-16:00
 • Vrijdag
  10:00-16:00
 • Zaterdag
  10:00-16:00

Contact

© 2021 Fight2Win.nl. Alle rechten voorbehouden.

Hallo daar!

Kunnen we je misschien ergens mee helpen?

Als je hieronder op de groene knop klikt opent je WhatsApp en kun je met ons appen.

Klik op de knop hieronder.

Accepteer het verzoek.

Start een WhatsApp chat.

Open WhatsApp