Skip to main content

Bokshandschoenen kopen, tips bij aanschaf

Je kunt bokshandschoenen gebruiken bij verschillende vechtsporten zoals kickboksen, thaiboksen, Muay Thai en natuurlijk boksen. Wil je bokshandschoenen kopen? Dan zijn enkele tips bij aanschaf erg handig!

Bokshandschoenen kopen, tips bij aanschaf

Je kunt bokshandschoenen gebruiken bij verschillende vechtsporten zoals kickboksen, thaiboksen, Muay Thai en natuurlijk boksen. Wil je bokshandschoenen kopen? Dan zijn enkele tips bij aanschaf erg handig! Ook bij trainingen voor traditionele Budo-sporten als Taekwon-do en Karate geeft men steeds vaker de voorkeur aan het gebruik van bokshandschoenen boven het gebruik van handbeschermers. Voor vechtsporters zijn bokshandschoen misschien wel het belangrijkste artikel en het is dan ook belangrijk om bij het kopen van bokshandschoenen goed te kijken welk type bokshandschoen het meest geschikt is voor jou en de vechtsport die je beoefent.

Leren bokshandschoenen of toch kunstleer?

Wie uit is op het kopen van goedkope bokshandschoenen komt al snel uit bij kunstlederen bokshandschoenen. Zoals zo vaak geldt ook dat goedkoop hierbij vaak duurkoop is. Voor een lichte vechtsporttraining eens in de zoveel tijd, kom je er wellicht wel mee weg, maar wie serieus bezig is met zijn of haar sport is gebaat bij bokshandschoenen die stevig zijn en hun goede pasvorm behouden. Leren bokshandschoenen doorstaan de zwaarste trainingen in kickboksen, boksen of andere vechtsporten en zullen altijd zorgen voor de benodigde stevigheid. Wij raden dus altijd aan om leren bokshandschoenen te kopen. Geef dus liever iets meer geld uit voor goede bokshandschoenen. Het gaat hier immers om jouw veiligheid en die van je tegenstander of trainingsmaatje. Een goede keuze is bijvoorbeeld de XPRT bokshandschoen Top Gloves van 100% echt leer.

Welke maat bokshandschoen heb ik nodig?

De maat van een bokshandschoen wordt weergegeven in Oz, de afkorting van ounce. Een ounce is circa 28 gram. Gangbare maten bokshandschoenen lopen van 6-20 Oz, in stapjes van 2 Oz (dus 6 Oz, 8 Oz, 10 Oz, 12 Oz, 14 Oz, 16 Oz, 18 Oz en 20 Oz). Het is lastig om aan te geven welke maat bokshandschoen het meest geschikt is voor jou, maar wie volgende richtlijnen aanhoudt, zit over het algemeen wel goed.

Kinder bokshandschoenen: 4 oz, 6 oz en 8 oz

Bokshandschoenen in de maten 6 oz en 8 oz zijn geschikt voor de kleinste vechtsporters onder ons. Hierbij moet je denken aan kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 8 jaar. Kijk hierbij uiteraard goed naar de lichaamsbouw van je kind. Is hij of zij erg klein van stuk, kies dan voor 6 Oz bokshandschoenen. Is je kind wat groter dan gemiddeld dan kan je kiezen voor 8 oz of misschien zelfs 10 oz.

Junior en dames bokshandschoenen: 8 oz, 10 oz en 12 oz

Jongens en meisjes vanaf een jaar of 9 kunnen het beste gaan voor 8 Oz of 10 Oz bokshandschoenen, waarbij ook hier weer goed gekeken moet worden naar lichaamsbouw. Voor (jong)volwassen vrouwen zijn de maten 10 Oz en 12 Oz over het algemeen de juiste maat.

Heren bokshandschoenen: 14 oz en 16 oz

14 Oz bokshandschoenen zijn geschikt voor heren tot een kilo of 85 en de wat zwaardere / grotere dames. Heren zwaarder dan 85 kg kiezen voor 16 Oz handschoenen, al is 14 Oz ook voor de zwaardere man een gangbare maat.

Zwaargewichten en Heavy-Hitters: 18 oz en 20 oz bokshandschoenen

Bokshandschoenen in de grootste maten worden in mindere mate gebruikt en vaak alleen als training voor een wedstrijd (tijdens wedstrijden wordt met lichtere handschoenen gevochten). Voor deze maat hebben wij op voorraad de veel verkochte bokshandschoenen van Twins en XPRT. Vooral de Twins BGN bokshandschoenen in 18 oz of 20 oz zijn groot in omvang.

Sluiting van bokshandschoenen

Grofweg bestaan er bokshandschoenen met een vetersluiting en bokshandschoenen met een klittenbandsluiting. Bokshandschoenen met een klittenbandsluiting zijn over het algemeen praktischer dan bokshandschoenen met een vetersluiting, aangezien je met een vetersluiting altijd hulp nodig hebt bij het aantrekken.

Padding en bescherming

Kijk bij bokshandschoenen kopen ook goed of deze voldoende bescherming bieden. Heeft de bokshandschoen bijvoorbeeld een duimbeschermer die ervoor zorgt dat de duim niet kan dubbelklappen? En beschikt de bokshandschoen over voldoende padding voor bescherming van je handen en het lichaam van je opponent? Op Fight2Win.nl hebben we een groot aanbod bokshandschoenen van gerenommeerde merken als XPRT, Twins, King Pro, Booster, Boxia Italy, Queen, Rival, Cleto Reyes en Hayabusa. Nu ben je op de hoogte en kan je Bokshandschoenen kopen, Tips bij aanschaf helpen je verder maar heb je nog twijfels? Kom dan langs de winkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *