Skip to main content

Deodorizers: een wondermiddel voor het onderhoud van je bokshandschoenen

Hoe zijn deodorizers ontstaan? De aandacht voor vechtsporten, zoals boksen en kickboksen en talloze varianten hierop in de vorm van populaire groepslessen, is enorm toegenomen in de laatste jaren. Mede hierdoor is ook de aandacht van producenten en merken gewekt om steeds betere en nieuwere producten te vervaardigen. Er is immers vraag naar. Iedereen die […]

Deodorizers: een wondermiddel voor het onderhoud van je bokshandschoenen

Hoe zijn deodorizers ontstaan? De aandacht voor vechtsporten, zoals boksen en kickboksen en talloze varianten hierop in de vorm van populaire groepslessen, is enorm toegenomen in de laatste jaren. Mede hierdoor is ook de aandacht van producenten en merken gewekt om steeds betere en nieuwere producten te vervaardigen. Er is immers vraag naar.

Iedereen die traint weet dat bokshandschoenen enorm vochtig van binnen kunnen worden en behoorlijk kunnen gaan stinken. Vroeger zat er niets anders op dan bijvoorbeeld een prop kranten erin te doen om ze enigszins te drogen of te laten luchten.

Vervolgens kwamen er behoorlijk wat anti-bacteriële sprays op de markt om de binnenkant mee te behandelen na gebruik. Deze producten werken erg goed en doen hun werk, maar zeker in combinatie met een zogeheten ‘deodorizer’ hou je je bokshandschoenen helemaal in topconditie en frisse staat.

Houd je bokshandschoenen in topconditie met deodorizers

Deodorizers zijn er in verschillende soorten, formaten en merken, maar de meesten hebben 1 ding gemeen: er is een basis van bamboe houtskool. Bamboe houtskool – en varianten hierop – heeft van nature de eigenschap om vocht te onttrekken, waarna het vanzelf weer droogt. Bovendien is het van nature zelfreinigend en behoeft het geen onderhoud in de zin van wassen of iets dergelijks.

In onze winkel bieden wij vrijwel bij alle nieuwe bokshandschoenen een deodorizer aan, en hoewel het lijkt op een verkooppraatje zijn het producten die echt werken! Dat blijkt ook uit de verkopen, want ze zijn soms letterlijk niet aan te slepen!

Wij hebben in onze webshop en winkel deodorizers van diverse merken, zoals de No-Stink, Hayabusa deodorizer (in zwart, navy en grijs) en sinds kort ook de deodorizer van Rival, welke een heel mooi en flink volume heeft om de handschoenen goed me op te vullen.

De pluspunten van bamboe-houtskool

Bamboe-houtskool kan formaldehyde absorberen, eigenaardige geuren verwijderen en vocht en schimmel voorkomen. Hierdoor wordt het gebruikt voor talloze producten zoals inlegzolen, matraskussens en nu dus ook als zakjes voor bokshandschoenen!

Het is bovendien een geheel natuurlijk product en dus hoef je niet bang te zijn voor chemische reacties of een aanslag op het milieu. Het is niet schadelijk en kan ontvochtigen in contact met het menselijk lichaam.

Scheikundige uitleg

Bamboe-houtskool kan vocht, een vreemde geur en verschillende schadelijke gassen in de lucht absorberen. Dit komt omdat tijdens het carbonisatieproces van bamboe de lege structuur van bamboe subtiele veranderingen heeft ondergaan. Wanneer het water in de bamboe verdampt, verschuift de celopening en wordt ook het sediment in de bamboecapillaire buis verminderd. Veel onzuiverheden op de originele bamboe worden vervangen omdat ze niet gevuld zijn met water en insluitsels, en worden ruimer en dichter. Daarom wordt het lege gebied van bamboekoolstof vergroot, terwijl de structuur met meerdere gaten van bamboe behouden blijft. Deze honingraatachtige structuur geeft bamboehoutskool een super absorptiekracht.

Dus geef je bokshandschoenen het onderhoud dat ze verdienen en gebruik een deodorizer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *